hits

Gode Amerikanske pannekaker til Morsdagen & Valentinsdagen?

14.02.2016 - 17:21 2 kommentarer

Pannekaker er en favoritt blant mange, de kan lages på forskjellige måter. Til frokost idag lagde jeg Amerikanske pannekaker, de falt veldig i smak hos samboeren og meg selv. De var luftige, søte og veldig gode. Pannekaker kan man spise til frokost, lunsj, middag eller kvelds og er alltid like godt. Om man ønsker pannekakene grovere og mer mettende kan man erstatte hvetemelet med grovere meltyper som havremel eller sammalt hvetemel. Det er også fult mulig å lage disse sukkerfrie. Det går an å erstatte sukkeret med søtning som sukrin, sukring gold eller lignende. Dette er en grunnoppskrift, det er bare å prøve seg frem.

Som tilbehør til pannekakene, lagde jeg hjemmelagd "Nutella", altså sjokolade/nøttepålegg. 


 

Amerikanske pannekaker

Oppskriften er til 4 porsjoner

50 gram meierismør

2 egg

2 1/2 dl melk 

3 dl hvetemel/ evt. annet type mel 

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker/ vaniljepulver

1 ss sukker/ evt. 1ss søtning

En klype salt

Slik gjør du:

Bland alt det tørret i en bolle. Smelt smøret i en kjele, tilsett melken og pisk inn eggene. Tilsett det våte i et tørre gradvis. Pisk slik at røren ikke blir klumpete. La røren svelle i 10-15 minutter før du steker dem på middels varme. Det er best om du steker pannekakene litt "tykke" og små. Da blir de gode og luftige. Jeg lagde mine ca 15 cm i diameter. 


Som tilbehør til pannekakene lagde jeg "Nutella" og skjærte opp jordbær. Dette er et veldig godt tilbehør til pannekaker. Det er enkelt å lage, og holder seg ganske lenge om du oppbevarer det i et lufttett glass i kjøleskapet. Jeg har prøvd meg litt frem, og dette er en grunnoppskrift. Smaken kan man variere litt etter behov. Den kan lett lages sukkerfri om man ønsker det, under er oppskrift på både med og uten sukker. 

Hjemmelagd "Nutella":

200 gram hasselnøtter

15-20 gram kakao/ evt 150 g mørk sjokolade

50 gram brunt sukker/ eller sukrin gold

2 ss lys sirup/ Fibersirup gold

1-2 dl melk 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på 170 grader. Legg nøttene i en form og la de stå i ovnen i ca 15 minutter. Ta de ut av ovnen og legg dem i et håndkle. Gni nøttene slik at mest mulig av skallet faller av. 

Putt nøttene uten skall oppi en kjøkkenmaskin og miks det sammen til det blir fuktig. Deretter putter man oppi resterende ingredienser og kjører til en jevn masse. Jo mer melk du putter oppi, jo mildere blir pålegget på smaken. 

Putt på et luftet glass og oppbevar kjølig. 


(Begge disse oppskriftene er oppskrifter jeg har funnet hos tine.no, jeg har selv prøvd meg litt frem og endret litt på begge, ut i fra hvordan jeg likte det. Dette er enkle grunnoppskriften som du enkelt kan endre på etter ønske.)

2 kommentarer

Rikke

14.02.2016 kl.17:23

Nam, Nam de så sykt gode ut :D Det skal absoutt prøves :D

Marte Kristiansen

14.02.2016 kl.17:26

Det er virkelig å anbefale Rikke :) Ha en fin kveld videre :)

Skriv en ny kommentar