Perfekt til grillmaten

04.06.2016 - 09:00 Ingen kommentarer

Dette bør du prøve til grillmaten

Store deler av Norge har virkelig vist seg fra sin beste side de siste dagene. Det er varmt og godt fra morgen til kveld. Dette er helt fantastisk og jeg regner med det er fler en meg som håper dette vil fortsette. Det er mer fristende å grille og spise alle måltider ute. Når det kommer til grillmat er det bare å bruke fantasien, man kan grille det meste og det er en enkel måte å tilberede god, sunn og næringsrik mat. Det er jo en klassiker å ha potetsalat til grillmaten, men om du begynner å gå lei av dette har jeg en oppskrift jeg ønsker å dele med dere. Det er perfekt til alt typer av kjøtt, kylling og fisk. Nemlig brokkolisalat. Brokkoli er rik på viktige mineraler som jern og kalsium. Den inneholder i tillegg store mengder B-vitaminer ? arbeidere til B-gjengen B6-B9-B12. Mørkegrønne grønnsaker som bladgrønt og brokkoli byr også på planteprotein og sterk antioksidantkraft.

Brokkolisalat

Du trenger:
1 brokkoli
​1 rødløk
1 dl cream fraiche/rømme/kesam
1 dl majones
3 ss hvitvinseddik
Bacon/ spekeskinke i ønsket mengde
2 ss sukker/honning
Salt og pepper etter behov

Slik gjør du:
Bland cream fraiche/rømme/kesam, majones, hvitvinseddik og sukker/honning. Kutt opp brokkolien i små buketter, og løken i små terninger. Stek bacon/spekeskinken og kutt i små biter. Bland alt sammen og smak til med salt og pepper.

Perfekt til grillmaten, nå som grillsesongen er i full gang er det greit å variere tilbehøret. Husk å spise masse frukt og grønt daglig. Nyt og lykke til! (Kilde bilde)


 


 

- MK -
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits