hits

Bør man spise tunfisk?

16.06.2016 - 09:00 Ingen kommentarer

Spiser du tunfisk?

Det er mye snakk om og diskusjoner om tunfisk, og om vi bør spise dette eller ikke? Alt med måte, å spise tunfisk er sunt om du ikke overdriver. Bare vær obs på hvilke du bør kjøpe når du skal spise det. Spiser du nok fisk generelt? Det anbefales 300- 500 ren fisk i uken. Spis 2- 4 fiskemåltider i uken, dette vil være med på å dekke behovet. Tunfisk er en fisk det er lett å spise og lett å variere med tilberedning. 


Tunfisk
Tunfisk er en mager til halvfet fisk. Den inneholder omega-3-fettsyrer og er en god kilde til vitamin D, samtidig som den bidrar med viktige næringsstoffer som jod, selen, vitamin B12 og jern. 

Hvilken variant skal jeg velge?
Man tenker ofte at fersk mat alltid er det beste valget, når det gjelder tunfisk er det faktisk ikke tilfelle. Tunfisken på boks er både billigere og sunnere en fersk tunfisk. Hvorfor er dette tilfelle? Jo, tunfisk på boks er laget av de minste fiskene. Den du får til sushien eller som biff er fra de større fiskene. Dette har betydning i forhold til inntaket av metalkvikksølvet og miljgiftene som er et omdiskutert tema rundt bruken av tunfisk. Stor tunfisk har et høyere innhold av disse giftene. 

Velg derfor tunfisk på boks. Det kan du spise bekymringsfritt. Fersk tunfisk bør du ikke overdrive inntaket av. Variasjon er uansett det beste. Gravide bør ikke spise fersk tunfisk.

Denne retten bør du prøve:
Tunfiskrøre, er noe jeg pleier å lage. Dette smaker godt alene, som pålegg eller til en frisk salat. 


Dette trenger du:
1-2 bokser m/ tunfisk
2 ss mager kesam
2 ss majones eller chili aioli (for mer smak)
Agurk i ønsket mengde
Tomater i ønsket mengde
Rødløk i ønsket mengde
Valgfritt krydder

Slik gjør du:
Hakk opp grønnsakene, bland sammen med fisken. Tilsett kesam og majones/aioli og bland sammen. Smak til med ønsket krydder. (inspo til oppskrift fra kriweb).

- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar