hits

Kalorifattig og godt

20.06.2016 - 09:00 Ingen kommentarer

Bytt ut godteriet med moreller

Moreller er en steinfrukt. Den runde og søte smaken har gjort morellen til en stor sommerfavoritt blant mange nordmenn. I tillegg til at det er sunt så er det også godt. Moreller er også kalorifattige. Hundre gram moreller har et energiinnhold på bare 52 kalorier.

Når det er sommer er det mye fristende og god mat som blir servert. Frukt og bær er også veldig vanlig å spise mye av i løpet av sommeren. Det er anbefalt å spise mye jordbær på en sommerdag. Det samme med moreller, dette er en frukt som inneholder mange gode næringsstoffer. 

Bedre restitusjon?
Spis mer moreller i sommermånedene er altså noe du kanskje bør gjøre? De er ikke bare smakfulle, men de inneholder lite kalorier, er fulle av antioksidanter og egenskapene i de små fruktene kan gi en fordel for deg og kroppen din. Tidligere studier viser nemlig at moreller i form av frukten eller juice, kan styrke hjertehalsen, forbedre restitusjonen etter trening og den kan spille en rolle i behandling av smerter. Studier viser også at bærene har evnen til å beskytte mot skadelige, frie radikaler som oppstår når kroppen forandrer oksygen og mat til energi. 

Full av viktige næringsstoffer
I tillegg vil en porsjon med moreller være en god kilde til vitaminer som A og C, i tillegg til jern, kalsium og kostfiber. Mange av de positvie egenkapene til moreller skyldes innholdet av lykopen - dette stoffet finner man også i tomater. Det er kjent for sin helseeffekt/egenskaper. Det er bare å hive innpå med moreller i sommer. Nyt med god samvittighet. 

- MK -

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar