hits

Norge på sitt beste

21.07.2016 - 09:00 Ingen kommentarer

Fjelltur i Haukelifjellet

På tirsdag dro Thor Kristian og jeg fra hytta mi i Porsgrunn og kjørte til Haukeli. Der bestemte vi oss for å sove over til onsdagen. Turen går til Bergen der Thor Kristian har hytte. Jeg er en rastløs person og derfor er jeg under middels glad i å kjøre bil. Vi sov i telt rett ved Haukeliseter til onsdagen.

Vi våknet tidlig, og kan vel ikke skryte på oss en god natt søvn. Det ble tidlig lyst og vi våknet rundt 6-6.30. Sola skinte og det var helt klart og blått rundt oss. Det var helt magisk å våkne til så fint landskap. Fjelltopper med snø og sola som skinte. Vi kunne ikke bedt om bedre vær.


Vi lagde pannekaker med blåbærsyltetøy til frokost. En morgen med solskinn, fjelltopper, godt selskap og varme pannekaker med blåbærsyltetøy var ganske så herlig. Vi pakket sammen ?leiren? vår, før vi skiftet og planla en fjelltur på cirka 3-4 timer.


Thor Kristian og jeg er begge ganske sta, og liker og ha rett. Thor Kristian mente vi skulle motsatt vei av det jeg mente. Vi planla å gå til en topp med navnet Store Nup. Vi gikk på en sti som Thor Kristian mente vi måtte følge for å finne toppen vi hadde planlagt. Jeg merket tidlig at vi var på helt feil kurs. Han begynte å bli enig. Etter ett par timer møtte vi på en annen mann, og vi spurte om vi kunne går til Store Nup denne veien. Men da fortalte han at det var helt motsatt retning. Så jeg og retningssansen min hadde rett (og det er nok ikke første, eller siste gang). Store Nup fikk vi aldri sett i dag, men likevel ble det en fint tur alt i alt. Haukeli viste seg fra sin beste side i dag.


Det var helt magisk ute idag, og fantastisk å ta bilder. Vi var veldig fornøyde med turen, tross feilen vi tok. Det tar lang tid å gå i fjellet, selv om kilometerne ikke er lange. 


Vi gikk 10 kilometer og var ute i cirka 3 timer.

Vi pakket i bilen og satt oss inn for å kjøre. Ikke noe liv, batteriet var dødt. Vi ble litt satt ut av det hele. Takk for at det i det minste var fint vær. Vi fant ut at vi hadde startkabler i  bilen. Vi stilte oss i veien med startkablene og håpet at noen ville se oss og stoppe.  Det tok lang tid, og Thor Kristian begynte å finne nummeret til veihjelp. Men akkurat da han skulle ta en telefon svingte det en bil inn. To tyskere som jobbet i Norge.  Tusen takk til dem som reddet bilturen våres videre til Bergen. Uten dem hadde vi kanskje sittet på Haukeli enda?

Vi kjørte videre og det var deilig å vite at vi var cirka halvveis. Da var det lettere for meg som ikke liker bilkjøring. Vi kjørte en times tid før vi stoppet og kjøpte oss mat. Deretter gikk turen videre til Bergen. Vi kom fram til strålende sol her også. En fantastisk dag. Selv med noen bomerter på veien. Norge er et vakkert land, spesielt på slike dager som dette.

- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar