hits

En inspirerende og motiverende helg

25.08.2016 - 08:00 Ingen kommentarer

Tidenes løpeweekend

I helgen var jeg med på løpeweekend på Norefjell. Der vi bodde på Norefjell ski og spa. En spennende, motiverende og veldig bra helg alt i alt. Dette var en løpeweekend som var for alle som ønsket og være med og bli motivert, lære mer om løping og trening, og bli kjent med andre med samme interesse. Alle uansett alder, kjønn og løpeform kunne delta. Fantastisk at så mange forskjellige mennesker meldte seg på og gjorde helgen veldig spennende. 


Jeg ble i forkant kontaktet av redaktøren i Runners World og spurt om jeg kunne holde et foredrag på lørdagen, i tillegg til og være med og hjelpe til på alle løpeøktene. Dette takket jeg ja til, og jeg fikk en helt super helg. Møtte masse andre mennesker som digger og løpe. Alt i alt en motiverende, inspirerende, sosial og latterfull helg.

Fredagen
Thor Kristian dro tidligere fra jobb, slik at vi fikk kjørt opp og vært med fra starten av. Vi ble tatt godt i mot av de som jobbet i Runners World og som skulle være sammen med oss i helgen. Klokka 16 på fredagen var det en felles løpetur. Alle uansett nivå kunne være med. Vi instruktørene fordelte oss i gruppen, slik at vi var litt over alt. Når vi er så mange løpere på samme sted, blir det alltid litt spredning. Noen løp 1 mil og andre løp 5 kilometer. Alle like fornøyde. Denne turen lovte bra i forhold til hele helgen. Masse energiske mennesker på samme sted. Alle om samme mål, og bli en bedre løper. Etter turen, var det velkomstmøte før tre-retters middag. Dagen avsluttet med en kjempe bra foredrag med to av helgens løpeinstruktører. Juni og Kristine som begge satser på langdistanseløping. De holdt et veldig bra foredrag om hverdagstrening. Hvordan få tid til trening i en hektisk hverdag. Dette er problemet for mange, og traff derfor midt i blinken for de fleste. 


Lørdagen
Lørdag kick starte vi med en 30 minutters løpetur før frokost. En fantastisk start på dagen. Frokosten smaker ekstra godt etter man har vært ute og rørt seg. Tidenes frokostbuffet, med masse god og næringsrik mat. Vi snakket om løping, spiste og koste oss med en lang frokost. Det er gøy og prate med andre løpere og høre hva slags mål de har med løpingen sin. Etter frokost og litt avslapning var det klar for helgens intervalløkt. Juni og Kristine (løpejentene) organiserte treningen. Vi varmet opp i fellesskap. Deretter skulle vi løpe 2 min på/ 45 sek av x 6. Vi løp rundt et lite vann, som gjorde at vi alltid så hverandre og det gjorde at man aldri var alene. Vannet var cirka 550 meter rundt. Etter 6 intervaller, roet vi ned i cirka 5 minutter, før vi gjentok det samme. Alle løp i sitt tempo, og alle gjennomførte med glans. Alle lærte på fredagen at man aldri trenger løpe hardere enn på sin terskelpuls (krysningen der man akkurat klarer kvitte seg med melkesyre) dette gjorde at alle følte mestring og synes intervalltrening var veldig gøy. Nivået var fra de som løper masse intervaller, til de som aldri hadde gjort det før. Løping passer alle, så lenge man klarer og starte et fornuftig sted, og slik at det blir en fin progresjon.


Etter intervalløkten gikk alle til sitt, spiste og slappet av. Før vi noen timer senere møttes igjen. Denne turen skulle være rolig, og deltagerne skulle få tilbakemeldinger på løpestil og teknikk. Det skal påpekes at ingen ting er riktig eller feil når det kommer til løpeteknikk. Denne kommer jo mer du løper og jo sterkere du blir. Alle fikk individuelle tips og øvelser som kunne hjelpe dem videre i sin egen prosess. En morsom og annerledes økt for de fleste.


Det var totalt tre økter på lørdagen. Dette var nok uvant for de fleste. Det var hvile og spatid på programmet før tre retters middag. Thor Kristian og jeg tok spa og slappet godt av før middagen. Jeg øvde meg også litt, før kveldens foredrag. Det ble servert fantastisk mat i dag også. Etter middagen gikk jeg til rommet jeg skulle holde foredrag og gjorde meg klar før de andre ankom.


Jeg er alltid spent før jeg skal holde foredrag. Men når jeg først er igang, så går det i ett. Jeg er veldig glad i og snakke om og lære bort alt innenfor trening, kosthold og restitusjon som foredraget handlet om.
Jeg tror de fleste fant det interessant. Jeg fikk mange spørsmål underveis og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger etterpå. Veldig deilig og morsomt og være ferdig. En lang dag var over, og det var veldig deilig og finne hotellputa.

Søndagen
Søndagen startet med at vi våknet av oss selv i 8 tida, før vi spiste enn lang og god frokost. Jeg fikk mange fine tilbakemeldinger under frokosten også. Foredraget falt tydeligvis i smak. Heldigvis. Dagens plan var langtur. Alle møtte opp klokka 10, klare. Noen valgte heller å gå. Det ble totalt veldig mange økter og for noen var nok det veldig lurt. Jeg ble me dog løp, tross vondter i kneet. Jeg ville være med og inspirere og motivere idag også. Vi fikk en løpetur på nesten 15 kilometer. En herlig start på søndagen. 
Etter turen var det spa tid igjen. Fantastisk og kombinere spa og trening. Etter spatiden var det helgens siste treningsøkt. Nå ikke løpende. Sikkert greit for de fleste kroppene. Vi lærte funksjonell styrke som egner seg for løpere. En veldig morsom og inspirerende økt. 
En veldig sporty, morsom, sosial og motiverende helg var nå i ferd med og ta slutt. Litt trist, men også litt godt. Vi klappet for hverandre og tok farvel. Dette er en av de morsomste jobbene jeg har hatt til nå. Bare morsomt. Det er det som er så gøy med å jobbe med det man virkelig brenner for. Jeg har virkelig funnet et yrke som passer meg og min interesse. Det beste jeg vet er og lære, motivere og hjelpe andre og nå sine mål. Uansett om de er store eller små. Ønsker du og være med på løpeweekend så er det bare og følge med på Runners World sine facebook- og hjemmeside. Dette passer for absolutt alle. Om noen ønsker og ta terskeltest, ha PT time, få tilpasset kostholdsplan eller være med på gruppetimer med meg. Eller om noen trenger en foredragsholder innenfor livsstil, helse, ernæring og trening. Bare og ta kontakt

Jeg håper virkelig jeg ser dere alle fra helgen igjen. Dere er tøffe, spreke og dere klarer akkurat det dere ønsker. Bare jobb mot målet, få progresjon og jobb litt mentalt så er det ingen som kan stoppe dere.

Stå på! Dere er kule!!


- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar