hits

Grønnsakspasta eller fullkornspasta?

31.08.2016 - 08:47 Ingen kommentarer

Er grønnsakspastaen et bedre alternativ?

Det kommer nye matvarer på markede hele tiden, og målet for mange matprodusenter er å lage sunnere alternativer enn det som allerede finnes. Grønnsakspasta er et nytt produkt på markedet. Men er denne pastaen et bedre alternativ?

Jeg personlig synes denne pastaen er bedre enn vanlig fullkornpasta, fersk eller ikke. Jeg synes den er mild og fin i smaken og har en mykere og friskere konsistens. Om den er sunnere eller ikke er ikke målet i at jeg selv velger dette produktet.


Undersøkelser viser
Det viser seg nemlig i undersøkelser/tester som er tatt, at denne grønnsakspastaen ikke er noe særlig sunnere enn vanlig fullkornspasta. Den inneholder litt mer fiber og proteiner, men forskjellene er små. Det inneholder også like mange kalorier som fullkornspasta. Grønnsakspastaen er perfekt og ha som tilbehør til diverse matretter, men det lønner seg og ha grønnsaker i tillegg for å være sikker på at du får i deg nok av dette. Grønnsakspastaen skal inneholde 40% grønnsaker, men det betyr ikke at du bør kutte ut ferske grønnsaker. 


Blir grønnsakene tatt opp i kroppen?
Riktig mengde av grønnsaker daglig viser seg å ha en gunstig helseeffekt. Dette gjelder stort sett grønnsaker i naturlig form. Det er lite viten som sier at grønnsakspastaen blir tatt opp på samme måte i kroppen som grønnsaker i seg selv. I tillegg inneholder pastaen mindre mengder enn det som er daglig anbefalt.  Det betyr altså at puren eller pulveret som er tilsatt pastaen ikke taes opp i kroppen på samme måte som grønnsaker i seg selv.


Jeg personlig varierer litt mellom grønnsakspasta og vanlig pasta. Men jeg har bevist alltid grønnsaker ved siden av til alle middager. Dette fordi det har den fine helseeffekten og fordi det inneholder så mye bra som vi mennesker trenger. Spis den pastaen du synes er best og ha grønnsaker ved siden av, uansett.

- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar