Verdens beste lørdagspizza

15.10.2016 - 10:22 Ingen kommentarer

Det er lørdag, og det er vel pizzadagen for mange?

Hva er vel ikke bedre enn å lage en pizza fra bunnen av? Dette smaker alltid best mener nå jeg. Jeg fikk denne oppskriften av mamma, som hadde fått den servert på en jentekveld. Siden den gang, har jeg ikke lagd noen annen type pizza. Den er rett og slett veldig god og med massemasse smak. Derfor deler jeg den med dere. En litt annerledes og veldig god pizza. Hva passer vel ikke bedre på en grå lørdag som denne?


Du trenger (til to personer): 
Bunn:

2 dl vann
ca 12 g fersk gjær
1/2 ts salt
1 ss olivenolje
300 g valgfritt mel (brukte speltmel).

Fyll:
Valgfri mengde med bacon (eller spekeskinke/serranoskinke) (ferdig stekt om du bruker bacon)
1 boks Creme fraiche 
3-4 fedd med hvitløk
Chili
Pinjekjerner
Ruccola
Rødløk
Gulost

Slik gjør du:
Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, men hold igjen litt av melet slik at du kan "justere" deigen underveis. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet til den er smidig og elastisk. Siden det er speltmel i denne pizzabunnen skal den ikke eltes like mye som en pizzabunn som består av hvetemel. Dette fordi glutenet i speltmelet kan bli ødelagt om det bearbeides for mye. Denne deigen trenger ikke heve, det går derfor fortere enn andre pizzaer. Stek pizzaen uten fyll i ca. 10 minutter på 200 grader. Stek bacon når pizzaen er i ovnen. 

Derettet blander du et beger creme fraiche med 3-4 fedd hvitløk og litt chili. 
Smør på dette fyllet, ta på løk og gulost(mengde bestemmer du selv). Stek videre i ca 10 min til, til den er sprø. 


Ta den ut av ovnen og legg på bacon/serranoskinke og strø ruccula over. 




Strø pinjekjerner og dynkes med noen dråper olje over tilslutt. 


Jeg brukte denne oljen og maldon salt på toppen.


Nyt pizzaen. Håper den faller i smak hos dere!

God lørdag alle sammen!

- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits