hits

Dette passer for alle

10.11.2016 - 08:00 Ingen kommentarer

Ønsker du å lære deg å gå å ski?

Nå er vinteren her, og vi håper på at det holder seg hvit så lenge som mulig. Det er ingenting som er finere enn en hvit, stabil vinter. Men det er vel aldri garanti for at snøen holder.

Er du en av dem som synes det er kjempe gøy og koselig å gå på ski? Men du kan absolutt ikke gå teknisk på ski? Da er kanskje skikurs noe for deg. Langrenn er en veldig teknisk aktivitet og det kan være lurt å gå på kurs for å lære seg riktigst mulig teknikk. Det er ikke snakk om å gå noe fortere enn man kanskje ellers gjør, men mer å gå mer riktig og da vil du automatisk bruke mindre energi enn du kanskje ellers gjør. 


Torsdager vinteren 2017 vil det være mulighet for å melde seg på skikurs med Team Kristiansen. På langrennskurs vil du lære deg klassisk skiteknikk og få personlige tilbakemeldinger på teknikk. Kursene går over 4 uker. Formen spiller ingen rolle, her er alle velkommene og de fleste føler stor fremgang og mestring allerede etter et par ganger. Kurset vil bli individuelt tilpasset.

Dette gjør vi:
Hver kursdag starter med å varme opp uten staver.  Etter oppvarmingen tar vi fram stavene og finner nye strekk der vi øver oss på hvordan vi best mulig skal benytte teknikken i forhold til terrenget og føret, når det lønner seg å gå over til dobbeltak med og uten fraspark. Vi gir fortløpende tilbakemelding, korrigeringer og ros. Det øves videre på teknikken i forhold til terreng/underlag, flatt, motbakke i forskjellig vinkel osv.

Vår filosofi og pedagogikk går ut på å holde deltakerne i bevegelse mer eller mindre hele tiden. Det gjelder å gjenta og gjenta bevegelsene, også kalt drill, ? helt til bevegelsene og motorikken går av seg selv uten at du trenger å tenke. Erfaringsmessig tar dette noe tid, derfor anbefaler vi våre kurs over 4 uker.

Forutsetninger:
Man skal ikke være redd for at man er i for dårlig form, vi går nemlig stort sett bare fram og tilbake på utvalgte strekk. Da kan man selv velge hvor mye og hvor intensivt man vil gå.Vi vil om mulig legge treningene til området rundt Frognerseteren- og/eller Bogstad. Blir det lite snø her flytter vi kursene til egnet sted, ofte Sørkedalen. Har du meldt deg på et kurs er det en forutsetning at du følger med på våre hjemmesider angående startdato, oppmøte, smøretips osv.

Kurs og datoer:
Kurs 1
: Torsdag 05.01, 12.01, 19.01 og 26.01 kl. 09.30
Kurs 2: Torsdag 05.01, 12.01, 19.01 og 26.01 kl. 18.00
Kurs 3: Torsdag 05.01, 12.01, 19.01 og 26.01 kl. 19.45

Kurs 4: Torsdager 02.02, 09.02, 16.02 og 02.03 kl 09.30
Kurs 5: Torsdager 02.02, 09.02, 16.02 og 02.03 kl. 18.00
Kurs 6: Torsdager 02.02, 09.02, 16.02 og 02.03 kl. 19.45

Hvor: Frognerseteren og/eller Bogstad Badeplass
Hvorfor: Langrenn er en teknisk aktivitet som er ekstra morsom dersom du har riktig skiteknikk. Disse kursene passe alle, både for voksene, ungdom og barn.

OBS:
Påmeldingen er bindene
Forbehold om egnede snøforhold og nok påmeldte per kurs

Referanser:

  • Ingrid var på kvinnelandslaget i langrenn fra hun var 15 år til hun ble 24 år.
  • Har deltatt  i OL og VM på ski.
  • Har gull, sølv og bronsemedalje i VM for junior stafett.
  • Vunnet 8 gull i NM stafett.
  • Har to sølvmedaljer i NM indivduelt.

Vi har drevet langrennskurs i 10 år og mer enn 12 års erfaring med treningsgrupper i løping og stavgang.

På kurset øver vi på vektoverføring/balanse, rytme, frekvens, timing, kne/fotvinkler, kroppspositur, riktig spenningsnivå og hver kursdag starter med å varme opp uten staver. Etter oppvarmingen tar vi fram stavene og finner nye strekk der vi øver oss på spesielle detaljer som diagonalgang flatt og i lett motbakke. Overgangen diagonal til dobbeltak, fiskebein, nedoverkjøring, bremsing osv. Vi gir fortløpende tilbakemelding, korrigeringer og ros.

Velkommen skal du være. Meld deg på her. 


- MK - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar