hits

Hverdagstips - alt hjelper

17.11.2016 - 08:00 Ingen kommentarer

Alt hjelper

Hverdagsaktivitet er noe de fleste undervurderer i dagens samfunn. Men det viser seg at om du er en av dem som undervurderer dette, så er dette feil. Flere studier viser nemlig at hverdagsaktiviteten har vel så mye å si på folkehelsen som de tunge treningsøktene du eventuelt legger ned. En aktiv livsstil med hverdagsaktivtet er altså med på å gi den gunstige helseeffekten de fleste er ute etter sammenlignet med strukturert trening. Små, men gode valg i hverdagen er veldig vesentlig på sikt. Men hvordan opprettholde man gode hverdagsvaner selv nå når det blir mørkere og kaldere?


1. Gå eller sykle:
Om du er en av dem som går eller sykler når det er vår og sommer, fortsett med det. Det er kanskje både mørkere og kaldere, men det er aldri noe du angrer på når du først er igang. Ingenting slår den gode, friske høst og vinterluften. Ta beina fatt eller sykkelen så lenge det lar seg gjøre. Du må bare huske på å kle deg litt bedre nå når det er kjøligere ute. 

2. Støvsug, vask og måk snø
Gjør hus og hagearbeid. Uansett om det er vasking, støvsuging, raking av løv eller måking av snø er alt dette fysisk aktivitet på lik linje med alt annet. Hus- og hagearbeid er ingenting å undervurdere. Så lenge du bruker kroppen fysisk, spiller det egentlig ingen rolle hva du gjør. 

3. Nyt den fine naturen
Turer i naturen kan ikke sammenlignes med noe. Det er lite som slår naturen som aktivitetsarena. Opplev roen, freden og den friske luften skogen og naturen har å by på. Det er ikke bare godt for kroppen, men også for sjela i en ellers travel hverdag for mange. Frisk luft er ofte medisinen mot de fleste "problemer". 

4. Utnytt tida
Vær fysisk aktiv litt, hele tiden. Gå rundt når du prater i telefonene, ta trappa isteden for rulletrappen eller heisen, kjør noen enkle øvelser når du ser på tv eller når du lager middag. Det er så veldig lite som skal til for å gjøre helsen litt bedre. Utnytt tida du har og ta fornuftige, aktive valg. Du vil aldri angre på det. Kroppen din skal du leve i resten av ditt liv. Ta derfor vare på den som om det skulle vært noen andre sin. ALT hjelper, og alle skritt/aktivitet teller på det totale bildet. 

- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar