hits

Påsketrim som øker forbrenningen

11.04.2017 - 07:00 Ingen kommentarer

Påsketrim ute i det fri

Det er påskeferie for noen allerede, for andre er den rett rundt hjørnet. Det er mange som liker å være aktive når de har fri, mens andre kanskje ligger rett ut og gjør ingenting fysisk i påsken. Husk at det er lurt uansett, å minst være 30 minutter fysisk aktiv daglig, ferietid eller ikke. 

Jeg tenkte å komme med forslag til trening som passer for alle, uansett om du er hjemme i påsken, på hytta, i syden eller hvor du måtte være. Påsketrim kan gjøres sammen med venner og familie og kan gjøres når og hvor som helst. Hvor lenge du holder på er opp til deg.

Påsketrim 1. :

Slik gjør du:
Oppvarming:

Start med å gå/jogg/gå med staver i 10- 30 minutter. Avhengig av tiden og lysten du har.

Hoveddel:
Deretter kjører du påskeøvelsene som jeg beskriver og viser nedenfor. 
Kjør alle øvelsene i 45 sekunder, hvil i 10. Kjør gjerne 2-4 runder. Dette blir en fin påskesirkel. Du kan eventuelt t gjøre hver øvelse 10-12 repetisjoner x 3 om du heller foretrekker det. Har du treningsstrikker eller vekter liggende kan du gjerne bruke det på øvelsene, om ikke er egenvektstrening veldig bra. 

Øvelse 1 - Knebøy 
Stå med hoftebreddes avstand mellom beina. Ha all vekt i hælene/baksiden. Senk rumpa ned, til litt under knærne. Skyv deg opp igjen og knip rumpa godt på toppen. 

Øvelse 2 - Hiptrust
Legg deg på en forhøyning med skuldrene og øverste del av ryggen. Senk rumpa ned mot bakken, og push rumpa og hofta opp, knip rumpa på toppen. 
<VLUU L830 / Samsung L830>

Øvelse 3 - Tåhev
Stå med hoftebredde avstand mellom beina. Trekk deg opp på tærne, hold litt og senk deg ned. 


Øvelse 4 - Step ups
Ha en forhøyning, benk eller lignende. Sett den ene foten på forhøyningen og skyv og kick i fra med den andre beinet. Få med diagonale armer. Kjør annen hvert bein. 

Øvelse 5 - "Klatreplanken"
Start i høy plankeposisjon, med tærne i bakken og håndflatene i bakken. Senk deg ned på albuene, og klatre opp igjen til strake armer. Lettere versjon er å bare stå i vanlig høy/lav planke. 

Øvelse 6 - Dips 
Finn en forhøyning, benk eller lignende. Sett armene på forhøyningen, senk overkroppenog armene før du skyver deg opp igjen. Jo strakere beina er, jo tyngre er det. Prøv deg frem. Øvelse 7 - Skulderpress
Stå med beina og håndflatene i bakken. Senk overkroppen og armene ned mot bakken, for så så skyve deg tilbake. Dette kjennes godt i skuldrene. 

Øvelse 9 - Hoppe tau
Finn ett hoppetau eller lignende. Hopp i 45 sekunder. Dette er en øvelse du gjerne kan kjøre i mellom hver av de andre øvelsene, om ikke er den perfekt å avslutte med. 

Lykke til, god påske! 

- MK -
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar