hits

Påskesola er livsviktig

Nyt påskesolen med god samvittighet 

Hva er vel bedre en sol og deilig vårvær etter en lang og mørk vinter? De fleste kjenner ofte savnet etter solvarme og bar hud når det er på det mørkeste. Nå er påsken her, og det er ofte en god start på våren. Sola skinner oftere, og den varmer mer og mer for hver uke som går. Finnes det egentlig en bedre følelse?

Sola er ikke bare veldig behagelig, den er nemlig livsviktig for oss mennesker. Den inneholder mye energi og viktige ting vi mennesker ikke klarer oss uten. D- vitamin er en av godsakene sola gir oss. 


D- vitamin er en vitamin mange i dagens samfunn mangler. Sollyset er den beste D-vitamin kilden vi har, derfor er påskesola livsviktig for oss. Vitamin D dannes når solstrålene (UVB) treffer huden. D-vitaminer øker kalsiumopptaket og gir god tannhelse, sterkere benstruktur og forebygger osteoporose. D-vitaminer er livsviktige for aktiviseringen av immunforsvaret og en rekke andre funksjoner i kroppen.

Derfor bør alle som har mulighet, nyte den solen vi får i påsken. Det gir oss gylden hud, D- vitamin, energi og generelt en bedre følelse.


- MK - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar