hits

Magen vokser, men hva med formen?

17.04.2017 - 07:00 Ingen kommentarer

Sprek og gravid?

Hjelpes, det er 2 måneder igjen til termin. Tiden flyr. Det er vel et godt tegn. Det merkes på kroppen, magen er mer i veien og jeg blir fortere sliten og jeg merker det psykisk også. Men likevel tror jeg at jeg er i ganske god form enda. Noe jeg er veldig glad for. Jeg har hele veien vært bevist på å ta sunne valg og være aktiv daglig. Noen dager har det vært lettere enn andre. Dette er jo ikke så rart, sånn var det jo også da jeg ikke var gravid. 


Målet mitt er at jeg skal ta sunne valg hele veien. Dette fordi det kommer godt med for både meg og lillegutt. Jeg trener alternativt og jeg er mindre aktiv enn før, men det skal ikke så mye til. Haha.

Jeg trener fortsatt 4-6 ganger i uka, men jeg har sluttet helt å løpe, da dette bare gjorde at jeg fikk vondt. Løpe kan jeg gjøre senere har jeg da tenkt. Det finnes så mange andre bra treningsformer, men alle som er glad i å løpe, vet hvor kjipt det er når man ikke kan det for en periode. Men jeg tenker at det blir ekstra digg når jeg kan ta på meg løpeskoene igjen. Selv om det da sikkert blir veldig tungt den første tiden. Jeg har gått mye turer, mye på ellipse og mye med staver, så formen er der nok enda. Det er bare kroppen som reagerer på en annen måte enn før. 


Det er merkelig hvordan damekroppen fungerer. Jeg synes det har vært 7 veldig rare, men spennende måneder. Det å ikke ha kontroll på kroppen og dens utvikling er uvant for meg. Men det er jo et sunt tegn at kroppen fungerer som den skal. det tar mye energi å passe på og utvikle et lite menneske, og det merkes. Men likevel så synes jeg at jeg har vært ganske heldig med min situasjon. Blir det flere svangerskap, håper jeg de blir like bra som det har vært denne gangen. Spesielt til nå. Nå er jeg inni en periode der jeg har mindre vondt enn på mange uker. Litt halsbrann, litt kvalm og litt rare vondter her og der, det tåler man. Det gjelder å se på det på en positiv måte og la kroppen sifra når nok er nok. Jeg kjenner min egen kropp godt, selvfølgelig ikke i denne situasjonen, men det gjelder å lese kroppens signaler på best mulig måte. Jeg slapper mer av på dagtid enn før, men jeg føler meg fortsatt uthvilt store deler av dagen, jeg føler meg sprek med joggeskoene på og jeg har matlyst. Generelt er ting bra, selv om jeg må innrømme at jeg gleder meg til det er over også.


Jeg gleder meg til å kunne trene det jeg vil, for det har jeg bestemt meg at jeg skal ta meg tid til. Jeg gleder meg til å bli kvitt magen, fordi den er i veien når jeg beveger meg også gleder jeg meg til å spise og drikke det jeg har lyst på. Ellers synes jeg det hele går veldig bra. 

Det å være sprek og godt trent før man blir gravid er nok lurt. En sprek og trent kropp, tåler sansynligvis mer. Men man er forskjellig, og kroppen reagerer forskjellig. Men poenget er at om man har mulighet til å være sprek både før, underveis og etter, så har jeg troa på at man får til det man vil og at man takler ting bedre. Både fysisk og ikke minst psykisk. Man er heldig om man slipper unna et svangerskap der man bare er dårlig eller ikke kan gjøre det man vil. Men husk, det er heldigvis bare noen måneder, så er man tilbake til seg selv fortere enn man kanskje aner. 


Siste innspurt blir spennende å komme igjennom. Kanskje jeg får en helt annet oppfatning av det hele. Eller kanskje jeg bare har vært gjennomsnittlig heldig med mitt første svangerskap. Det vil tiden vise. Jeg gleder og gruer meg til den siste tiden. Men det er så mange damer som har vært gjennom dette før meg/oss som er i denne situasjonen nå. Man vet det som regel går bra, og det er fint å bo i et land som Norge. Lykke til, til alle som er gravide og håper dere er flinke å ta sunne og aktive valg. HUSK, når man er gravid er det fler enn deg selv det går utover, så les kroppens tegn og vær snill mot deg selv. Det er lov å være redd, bekymret og ha vondter her og der. Men det er viktig å gjøre det beste ut av hver situasjon. 

- MK -

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar