hits

Sterkere sammen?

19.04.2017 - 07:00 Ingen kommentarer

Vi har gjort hverandre sterkere og sprekere

I påsken i år hadde Thor Kristian og jeg som vanlig en aktiv og fin ferie. Vi elsker ferier. Da kan vi trene så mye vi orker, slappe av og spise masse god mat. Rart å tenke på at dette var siste ferien Thor Kristian, Roxy (hunden vår) og jeg har ferie alene. Neste ferie (sommerferien) er det en liten en til som sikker kommer til å ta mye tid og oppmerksomhet. Noe vi ser frem til, men som selvfølgelig var en tanke som gikk igjennom hodet denne påskeferien. Det blir en spennende tid. Løpevognen er kjøpt inn og vi gleder oss til å bruke den begge to. Jeg vil gjerne dele trening og aktivtetshistorien til meg og TK de siste årene. 


Aktive sammen
Thor Kristian var idrettsutøver når jeg møtte han for snart 10 år siden. Han var padler og var en av Norges beste i sin alder. Jeg var bare aktiv og drev ikke med noe annet en fysisk aktivitet (men mer enn de fleste på min alder). Vi fant fort ut at vi hadde en felles interesse i det å trene og være aktiv. TK sluttet med padling etter noen år sammen med meg. Han valgte meg isteden for padlingen, det ble for mye med jobb, dame og idrett. Haha. Noe som sikkert var surt der og da. Men digg for meg. Og sikkert et valg han er fornøyd med den dag i dag. Hehe. Vi startet å trene sammen tidlig. Jeg husker jeg synes det var litt skummelt å trene sammen med en idrettsutøver i starten, men etterhvert fant jeg ut at det bare var motiverende.


Vi har hatt mye oppturer og nedturer på trening sammen. Men når vi ser tilbake på 10 år (i august) så ser vi fort at vi har gjort hverandre sterkere og sprekere. Vi har hatt perioder vi trente mye mindre enn vi selv trodde, vi har hatt år vi trente masse og følte oss sprekere enn noen gang og vi har hatt perioder det har vært lettere å velge sofaen og godteriposen. Men vi vet begge to at vi påvirker hverandre, vi drar hverandre ned de dagene den ene ikke orker eller lignende. Også vet vi at vi drar hverandre opp i gode perioder. 


Alltid noen å trene sammen med
Det som er positivt er at vi alltid har en å trene sammen med, det betyr mye. Noe av det morsomste vi gjør sammen er å være aktive sammen. Vi har opplevd masse spennende sammen, med treningen og aktiviteten vi har gjort i gjennom disse årene.

Fra padler til løper?
TK har de siste årene blitt en ivrig mosjonist løper, med mål og nye rekorder for hvert løp han har løpt. Det er skikkelig spennende å følge han og han er flink som kombinerer trening med full jobb. Han er blitt i mye bedre løpeform enn meg, men det hindrer oss likevel ikke å trene sammen. Han har nok blitt påvirket av Team Kristiansen. Før var all trening i kajakken på vannet, nå er det med joggesko på land. Han har jo mamma som trener og meg som kostholdsveileder så han har bra støtte rundt seg. Det blir spennende å se hvordan det blir når han blir pappa. Jeg har troa på at han likevel kommer til å klare å trene og slå sine egne rekorder. Man må da bli enda sprekere om man løper rundt med vogn? Det er faktisk han her i huset som har valgt ut vogna, så det var viktig for han. Blir spennende! 


En ny livsstil
Vi har vært igjennom mange perioder ila disse årene. Vi har hatt perioder der vi ikke brydde oss om hva vi spiste, hva vi gjorde og koste oss kanskje litt vel mye til tider. Spesielt de første årene da jeg var student. Men det er sånn det skal være. Jo flere år jeg studerte, jo lettere var det å ta riktige valg.  Dette fordi jeg fikk mer kunnskap. TK har opp igjennom årene blitt brukt som en "prøvekanin" på livsstil og trening. TK hadde en periode da han var student, der han var lite aktiv og spiste like mye som før. Dette gjorde at han ble veldig mye større. Han så det ikke selv, men han var ikke seg selv. Han hadde null energi og tok feil kostholdsvalg. Det kom til et punkt der jeg ikke klarte å la være å sifra. Det var vanskelig, men vi begge er glade for det den dag i dag. 

Vi bestemte oss sammen for å endre på TK sin livsstil. Det var kun snakk om små tiltak, men han merket fort fremgang. Det tok 4 måneder og han var bedre trent enn på lenge. Hadde mer overskudd, valgte riktige matvarer og følte seg bedre. Noen kilo ble han også kvitt. Det skal små endringer til, men de må gjøres. 

Dagens livssil
Vi har som sagt vært innom mye forskjellig innen livsstil de siste årene, spesielt de siste 6 årene. Nå har vi kanskje funnet en balansegang som vi begge trives med. Vi spiser variert og sunt, men unner oss godsaker når vi ønsker det. Vi trener og er aktive daglig, men tar gjerne en fridag eller fler når det er behov for det. Vi har rett og slett funnet en livsstil som passer oss og som vi trives med. Vi har gjort hverandre til de vi er i dag! Har du noen å være aktiv sammen med? Det kan være ekstra motiverende å ha en å trene og gå turer med, en å lage sunne middager eller måltider med. Bygg hverandre sterkere og bruk hverandre. Enten det er en venn, en kjæreste, en i familien eller lignende. 


Vi gleder oss til vår nye livsstil som starter i juni. Det blir spennende, og se hvordan tiden strekker til. Vi er begge så glad i å være aktive og trene, så det er nok no vi kommer til å prioritere videre. 

- MK - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar