hits

Fra mammakropp til sommerkropp

19.07.2017 - 17:15 Ingen kommentarer

Fra mammakropp til sommerkropp?

Fra mammakropp til sommerkropp har aldri vært et mål for min del. Det burde egentlig ikke være et mål for noen. Hva er sommerkropp? Det er ingen definisjon på dette. Det er mye stress i dagens samfunn i forhold til hvordan man skal se ut. Svangerskap og fødsel hos en dame vil jo sette sine spor, noen "dypere"  enn hos andre. Sånn er det. Vi er forskjellige og kroppene våre reagerer ulikt på ting. Derfor er det viktig å ikke sammenligne seg med andre, uansett om man er i samme situasjon. Heia helårskroppen! Det blir uansett en forandring på kroppen etter et svangerskap og en fødsel, uansett hvor aktiv eller ikke aktiv du har vært. 

Man må tenke på hvordan man var før svangerskapet, hvordan svangerskapet gikk, hvor aktiv man generelt er, hvordan kosthold man har og viktigst. Hvordan fødselen gikk. Alt dette er individuelt. Uansett, kvinnekroppen er ganske rå. Dette har jeg aldri tenkt på før jeg selv har gått gravid og før jeg selv har født ett barn. Det har vært utrolig spennende å følge med på hvordan magen vokste under svangerskapet. Alle mente jeg var så liten, men selv følte jeg meg ganske stor og sprekkeferdig. Størrelsen på magen er også veldig individuelt. 


Det var også veldig spennende å se på magen etter fødselen. Nesten hele magen min var borte rett etter fødselen. Den var myk og rar og helt annerledes. Dag etter dag, ble mer og mer av "magen" borte. Livmoren trakk seg sammen og magen ble mer og mer normal. Ganske kul denne kvinnekroppen. Magen er jo ikke lik som den var, men det er da ikke så rart etter 4 uker. Magemusklene har jo fått kjørt seg. De har nemlig delt seg og de er "blitt skudd av". Så det tar litt tid før man kan begynne med magetrening igjen. Bekkentrening er det viktigste i starten.

Husk å la kroppen få jobbe i sitt tempo, vi er som sagt forskjellige og kroppene våre takler ting forskjellige. Det er viktig etter et svangerskap og en fødsel å la kroppen hente seg inn igjen på sin egen måte. Du kommer deg til "normalen" igjen bare du gir deg selv tid. Vær tålmodig og nyt tiden! Men husk at litt bevegelse daglig er bra for kropp og sinn! 

- MK - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar