hits

Tenker du kun på deg selv?

04.08.2017 - 07:00 Ingen kommentarer

Ikke la dine dårlige vaner, gå utover oss andre

Ofte er jeg og min samboer ut å triller på vår lille sønn. Her om dagen satt vi oss ned for å spise lunsj. Det var nydelig vær og vi ville sitte ut. Vi var ikke de eneste som valgte å sitte ute i sola. På det ene nabobordet satt en mor, en bestemor og to barn. De voksene tok med seg kaffen litt bort fra cafén for å ta seg en røyk. Det synes vi var fint, for da slapp vi sitte i deres røykos. Men før vi viste ordet av det så begynte to eldre damer og røyket som bare det, på et annet nabobord. Den ene røyken etter den andre, hvorfor kunne ikke dere gått et annet sted? Det burde ikke vært lov å røyke på offentlige spisesteder eller steder der det er mange andre mennesker. Passiv røyking er noe av det verste jeg vet om. Om dere vil ødelegge deres helse så bare fortsette, men vær så snill la oss andre slippe deres elendighet. Jeg tenker spesielt på barn, som ikke vet bedre. Som ikke vet at din røyk kan være skadelig for deres fremtidige helse. Burde ikke du som voksen tenke på det? Eller er du så avhengig at du ikke klarer tenke på annet enn at du MÅ ha den røyken akkurat nå? 

Jeg er så glad røykeloven ble innført, men på sommerstid. Da de fleste ønsker å sitte ute å nyte maten sin. Da burde det vært enda strengere. Det burde vært egne avdelinger for røykere og ikke- røykere. Dette ville skapt mindre irritasjon fra begge parter. 

Jeg kjenner jeg irritert meg over de som røyker å ikke tenker på andre. Kanskje synes du som røyker at jeg er ego som tenker sånn? Men ja, det er min mening og det er mitt liv. Du gjør hva du vil. Men likevel synes jeg du skal ta hensyn. Spesielt om det er barn i nærheten. Vi satt med vår 5 uker gamle gutt og kjente stanken av røyk, for oss var det. Gjør hva dere vil når dere er hjemme eller ingen er rundt dere, men husk å ta litt ekstra hensyn når andre er rundt deg. Dette gjelder ikke bare røyking så klart, men det var denne episoden som fikk det til å tenne i meg og derfor delte jeg min mening om dette temaet.

- MK - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar