hits

Du kan aldri trene igjen

08.08.2017 - 07:00 Ingen kommentarer

Du har ikke tid til det mer

Når jeg var gravid var det mange som fortalte at hele livet ble snudd på hodet. Jeg hadde ikke lenger tid til å trene fikk jeg beskjed om. Jeg tenkte mye over dette, men jeg lærte allerede under svangerskapet at det ikke finnes noe fasitsvar på hva man kan og ikke kan med ett barn. Det er heller ingen andre som skal fortelle deg hva du kan og ikke kan. Dette finner man selv ut av. Mottoet mitt er at jeg får til det jeg ønsker. Mammaen min er et levende eksempel på det. Hun klarte å ha barn og samtidig være en toppidrettsutøver. Jeg har ingen mål om det samme, men jeg har et mål om å tenke sånn som min egen mamma. "Jeg får til det jeg ønsker, så lenge jeg planlegger og har lyst". 

Det hele handler vel om hva man personlig ønsker. Vi er forskjellige, ønsker forskjellige ting, har forskjellige barn. Ja ingenting er vist på forhånd. Derfor er det ingen fasit. TK og jeg er begge veldig glad i å trene og være aktive. Det er vår livsstil, rett og slett. Vi viste jo at med et barn så blir livsstilen annerledes, men så lenge man planlegger, samarbeider og prioriterer så får vi til det vi ønsker. Kanskje ikke akkurat når det passer oss, men likevel. Dette var vi fast bestemte på da jeg gikk gravid. Alle vet vel hvordan det er om man ikke får gjort noe av det man liker aller best? 

Livsstilen våres ønsket vi å beholde så godt det lot seg gjøre. Det har vi allerede klart, og vi ser ingen grunn til at det ikke skal gå videre. Vi har fått en sønn som er snill, sover mye og er mye glad. Dette er selvfølgelig lettere enn et barn som er sykt eller har andre plager. Poenget mitt er at dersom vi som foreldre ikke har det bra, smitter det over på barnet. Det er kanskje derfor Millian trives sånn. Vår energi smitter over på han.  

Derfor er det viktig at man prioriterer noe av det man alltid har likt å gjøre. I vårt tilfelle er dette altså trening. Vi er så heldige å ha familie som naboer, dette gjør at barnevaktene er lett tilgjengelig. I tillegg tar Millian flaske, så det betyr at jeg kan være borte en liten time uten at dette er krise. Dette er veldig deilig for meg. Litt trening en liten time, gjør at energinivået mitt holder lenger utover dagen. En time i løpet av dagen, er en veldig liten prosentdel. Så dersom man liker å være aktiv og trene, så kan dette kanskje være sunt og et fornuftig valg? 

Millian og jeg er også ofte sammen på tur i vogn. Dette er også en veldig god form for trening. Vi både går og løper med vognen. Han trives i vognen sin og det gjør det lettere for oss å kunne være aktive også sammen med han. 

Så husk, uansett hva andre sier til deg, tipser deg om eller forteller deg. Så er det du som mamma og/eller pappa som til slutt bestemmer hva som passer deg, hva du ønsker. Husk at dersom vi som foreldre er fornøyde og har energi så smitter dette over på barna, enten man vil eller ikke. Derfor er våre prioriteringer og ønsker, viktige for hele familien.

Jeg sier ikke vi får til det vi ønsker hver dag, men det er viktig at man prioriterer seg selv oppi alt. TK og jeg er takknemlige for at vi har fått Millian. Han er snill og grei, sover masse og vi har derfor muligheten til å gjøre hva vi ønsker. Av og til sammen, ofte en og en. Man må gi og ta. Og jeg vet at alle ikke har muligheten, av andre årsaker. 

Lykke til og gjør litt av det du er glad i hver dag, noe må man kutte ut, andre ting kan man fint fortsette med. Et barn innretter seg fort og det gjelder å se mulighetene og ikke begrensningene. Andre rundt deg har fått det til, så tro på deg selv og gi deg selv tid til ting du er glad i! Det kommer godt med!

- MK - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar