hits

august 2016

Grønnsakspasta eller fullkornspasta?

Er grønnsakspastaen et bedre alternativ?

Det kommer nye matvarer på markede hele tiden, og målet for mange matprodusenter er å lage sunnere alternativer enn det som allerede finnes. Grønnsakspasta er et nytt produkt på markedet. Men er denne pastaen et bedre alternativ?

Jeg personlig synes denne pastaen er bedre enn vanlig fullkornpasta, fersk eller ikke. Jeg synes den er mild og fin i smaken og har en mykere og friskere konsistens. Om den er sunnere eller ikke er ikke målet i at jeg selv velger dette produktet.


Undersøkelser viser
Det viser seg nemlig i undersøkelser/tester som er tatt, at denne grønnsakspastaen ikke er noe særlig sunnere enn vanlig fullkornspasta. Den inneholder litt mer fiber og proteiner, men forskjellene er små. Det inneholder også like mange kalorier som fullkornspasta. Grønnsakspastaen er perfekt og ha som tilbehør til diverse matretter, men det lønner seg og ha grønnsaker i tillegg for å være sikker på at du får i deg nok av dette. Grønnsakspastaen skal inneholde 40% grønnsaker, men det betyr ikke at du bør kutte ut ferske grønnsaker. 


Blir grønnsakene tatt opp i kroppen?
Riktig mengde av grønnsaker daglig viser seg å ha en gunstig helseeffekt. Dette gjelder stort sett grønnsaker i naturlig form. Det er lite viten som sier at grønnsakspastaen blir tatt opp på samme måte i kroppen som grønnsaker i seg selv. I tillegg inneholder pastaen mindre mengder enn det som er daglig anbefalt.  Det betyr altså at puren eller pulveret som er tilsatt pastaen ikke taes opp i kroppen på samme måte som grønnsaker i seg selv.


Jeg personlig varierer litt mellom grønnsakspasta og vanlig pasta. Men jeg har bevist alltid grønnsaker ved siden av til alle middager. Dette fordi det har den fine helseeffekten og fordi det inneholder så mye bra som vi mennesker trenger. Spis den pastaen du synes er best og ha grønnsaker ved siden av, uansett.

- MK -

Bedriftstrening. Noe for din bedrift?

Bedriftstilbud med Team Kristiansen


Undersøkelser viser at mennesker som er i god fysisk form, er mindre borte fra jobb, trives bedre og yter mer. Aktive ansatte er produktive ansatte. Trening med kollegaer skaper godt samhold på tvers av avdelinger, og ikke minst sunne og friske ansatte. Trening og fysisk aktivitet for de ansatte vil gi en bedre helsegevinst for bedriften over tid. Ønsker du og din bedrift og komme i gang kan vi i Team Kristiansen tilby et variert, spennende og helsefremmende tilbud i form at fysisk aktivitet, trening og generelle livsstilstips.


Vi er spesialister på aktiviteter som løping, BungyPump, Stand Up Padling, sykling, langrenn (klassisk), funksjonell styrketrening og kajakkpadling. I tillegg tilbyr vi også generell og funksjonell styrketrening tilpasset nivå. Her følger noen eksempler på tjenester vi tilbyr bedrifter. Listen er ikke fullstendig, da vi skreddersyr etter bedriftens ønske. Skulle det være noe dere ønsker som ikke står på listen er det bare å ta kontakt.

Våre tilbud til bedrifter: 

1. Organisert fellestrening/gruppetrening

2. Løpetrening med fokus på teknikk.

3. Styrke og kondis i samme økt (Bootcamp). 

4. Team-Building dag ( 4 timer). 

5. Foredrag (45 min). 

Ta kontakt om dette skulle være aktuelt for deg og din bedrift!

- MK & resten av Team Kristiansen - 

Veien mot halvmaraton

Det nærmer seg med stormskritt

Treningen mot Oslo halvmaraton går bra, jeg føler meg pigg og er motivert. Denne uken fikk jeg sjekket formene min, jeg deltok på Sognsvann rundt medsols. Dette er en løp som går vær onsdag, der starten går kl.18.00 og du velger selv hvor mange runder du skal løpe, en runde er 3,3 km. i dag hadde Ingrid bestemt at vi skulle løpe to runder. Det er en lett løype, men det blir ganske tung å løpe 6,6 km i maks fart. men etter å kommet i mål, sjekket jeg opp tider fra i fjor, og jeg har løpt 15 sekunder fortere i år enn i fjor, dette viser at jeg er på riktig vei mot målet.

 
Etter to runder rundt Sognsvann jogget vi rolig ned til idretts anlegge ved Olympiatoppen. der vi løpe noen i intervaller Team Ingrid Kristiansen er stort sett unge og lovene løperjenter som har Ingrid som trener, og jeg har vært så heldig at jeg har fått være med på trenings samlinger, og treninger.


Ellers har ukas økter vært rolige, torsdager har jeg en egen trenings gruppe kl.18 på Sognsvann sjekk ute! På lørdagen var jeg om Marte ute og syklet i 2 timer. det er fint å bruke sykkelen på langtur for og slippe for mye slag på beina. også er det godt å komme litt lenger vekk på sykkel enn om man løper. Vi hadde en kjempe fin tur i et fantastisk vær.


Neste uke blir en spennende uke jeg skal få et trenings opplegg fra Ingrid, jeg skal prøve og syklet litt til og fra jobb, skal har noen av løpegruppene til Ingrid. I tillegg skal jeg teste formen min på søndag da er det 10 km løp i Drammen. 

Ønsker alle en god trenings uke, det er 19 dager igjen til start på Oslo 1/2

-TK-
  

Ukas løpeøkt

Ukas løpeøkt

Søndagen er en fin dag og få unnagjort en intervalløkt. Eller kanskje du kickstarter uka med en super økt? Valget er ditt, intervaller er morsomt og enda bedre om man er flink til og variere. Derfor prøver jeg og komme med forskjellige økter slik at dere slipper og tenke på denne biten selv. Intervallene passer for alle, bare tilrettelegg det slik at du føler mestring. Det skal aldri være så tungt at du ikke klarer ett par til når du er ferdig. 

Intervaller

Slik gjør du:
Varm godt opp i 15 minutter

30 sek på/ 15 sek av
45 sek på/ 15 sek av
1 min på/ 30 sek av
Gjør dette slik at det totalt blir 10 minutter. 

Jogg 5 minutter og få ned pulsen

Gjør det samme igjen. Da har du totalt 20 minutter med intervaller. 

Jogg ned i 10-15 minutter.


Bildet er tatt av Eivind Bye i Runners World.

Dette er en tung økt fordi alle pausene er veldig korte, men veldig morsom. Lykke til og god søndag!

- MK - ​

Må jeg trene?

Trening eller fysisk aktivitet?

I dagens samfunn blir vi bombardert av media, reklamer eller lignende som forteller oss hvordan man skal få ?et bedre liv?.  Vi må trene, være slanke, spise riktig, komme i form på kortest mulig tid, få fast rumpe på få uker. Men hjelper egentlig alle disse oppslagene og reklamene? Det viser seg nemlig at dette ikke har virkning på folk flest.  Mange sliter likevel med skyldfølelse fordi de ikke lykkes med det de ønsker. Men må man egentlig trene for å få en bedre helse? Eller holder det å være fysisk aktiv? Det viser seg jo nemlig at 30 minutter fysisk aktivitet per dag, er med på å gi en god helseeffekt. Dette er så klart ikke noe man kommer i kjempeform av 30 minutter om dagen, men du får en stor helsegevinst i forhold til å bli liggende i sofaen og være inaktiv. Vi mennesker er skapt for å være i bevegelse.  Om du da heller velger mer aktivitet, vil helsegevinsten bli tilsvarende. Så lenge det ikke blir for mye av det ?gode?.  Trening er ofte et ord som for mange skaper mange ubehagelige og vonde minner. Disse minnene er ofte knyttet til negative tanker knyttet til manglende følelse av mestring.  Husk å finne en livsstil som passer deg, dine behov og en livsstil du trives med.  


Et råd er å bruke fysisk aktivitet mest mulig i hverdagen, dette øker helsegevinsten, i tillegg til at det gir overskudd. Sykle/gå til butikken, skolen, jobben, ta trappa istedenfor heisen og lignende. "Alle monner drar". 

- MK -

Ukas favorittlunsj

Hva skal jeg ha til lunsj?

Lunsj er et viktig måltid, det er kanskje det måltidet flest av oss må lage eller planlegge i forveien på grunn av skole eller jobb. Jeg prøver og variere frokosten, lunsjen og middagen mest mulig slik at jeg aldri går lei av de forskjellige alternativene.

Jeg tenkte og starte med og legge ut min favorittlunsj en gang i uken, slik at andre kanskje kan få inspirasjon eller motivasjon til og variere. Denne ukas lunsj, er lett og ta med seg uansett om du jobber eller går på skole. 

Rugbrød m/ avocado og egg


Du trenger:
- 2 Rugbrødskiver eller knekkebrød
- Egg
- Avocado
- Majones 
- Krydder

Slik gjør du:
- Kok egg i ønsket lengde
- Rist rugbrødet så det blir sprøtt.
- Smør på avocado og ta på valgfritt krydder
- Avkjøl eggene og legg de på, topp med majones

NYT! Enkel og god lunsj. Lover du holder lenge på denne maten. Perfekt kombo av fett, proteiner og karbohydrater.

- MK -
 

En inspirerende og motiverende helg

Tidenes løpeweekend

I helgen var jeg med på løpeweekend på Norefjell. Der vi bodde på Norefjell ski og spa. En spennende, motiverende og veldig bra helg alt i alt. Dette var en løpeweekend som var for alle som ønsket og være med og bli motivert, lære mer om løping og trening, og bli kjent med andre med samme interesse. Alle uansett alder, kjønn og løpeform kunne delta. Fantastisk at så mange forskjellige mennesker meldte seg på og gjorde helgen veldig spennende. 


Jeg ble i forkant kontaktet av redaktøren i Runners World og spurt om jeg kunne holde et foredrag på lørdagen, i tillegg til og være med og hjelpe til på alle løpeøktene. Dette takket jeg ja til, og jeg fikk en helt super helg. Møtte masse andre mennesker som digger og løpe. Alt i alt en motiverende, inspirerende, sosial og latterfull helg.

Fredagen
Thor Kristian dro tidligere fra jobb, slik at vi fikk kjørt opp og vært med fra starten av. Vi ble tatt godt i mot av de som jobbet i Runners World og som skulle være sammen med oss i helgen. Klokka 16 på fredagen var det en felles løpetur. Alle uansett nivå kunne være med. Vi instruktørene fordelte oss i gruppen, slik at vi var litt over alt. Når vi er så mange løpere på samme sted, blir det alltid litt spredning. Noen løp 1 mil og andre løp 5 kilometer. Alle like fornøyde. Denne turen lovte bra i forhold til hele helgen. Masse energiske mennesker på samme sted. Alle om samme mål, og bli en bedre løper. Etter turen, var det velkomstmøte før tre-retters middag. Dagen avsluttet med en kjempe bra foredrag med to av helgens løpeinstruktører. Juni og Kristine som begge satser på langdistanseløping. De holdt et veldig bra foredrag om hverdagstrening. Hvordan få tid til trening i en hektisk hverdag. Dette er problemet for mange, og traff derfor midt i blinken for de fleste. 


Lørdagen
Lørdag kick starte vi med en 30 minutters løpetur før frokost. En fantastisk start på dagen. Frokosten smaker ekstra godt etter man har vært ute og rørt seg. Tidenes frokostbuffet, med masse god og næringsrik mat. Vi snakket om løping, spiste og koste oss med en lang frokost. Det er gøy og prate med andre løpere og høre hva slags mål de har med løpingen sin. Etter frokost og litt avslapning var det klar for helgens intervalløkt. Juni og Kristine (løpejentene) organiserte treningen. Vi varmet opp i fellesskap. Deretter skulle vi løpe 2 min på/ 45 sek av x 6. Vi løp rundt et lite vann, som gjorde at vi alltid så hverandre og det gjorde at man aldri var alene. Vannet var cirka 550 meter rundt. Etter 6 intervaller, roet vi ned i cirka 5 minutter, før vi gjentok det samme. Alle løp i sitt tempo, og alle gjennomførte med glans. Alle lærte på fredagen at man aldri trenger løpe hardere enn på sin terskelpuls (krysningen der man akkurat klarer kvitte seg med melkesyre) dette gjorde at alle følte mestring og synes intervalltrening var veldig gøy. Nivået var fra de som løper masse intervaller, til de som aldri hadde gjort det før. Løping passer alle, så lenge man klarer og starte et fornuftig sted, og slik at det blir en fin progresjon.


Etter intervalløkten gikk alle til sitt, spiste og slappet av. Før vi noen timer senere møttes igjen. Denne turen skulle være rolig, og deltagerne skulle få tilbakemeldinger på løpestil og teknikk. Det skal påpekes at ingen ting er riktig eller feil når det kommer til løpeteknikk. Denne kommer jo mer du løper og jo sterkere du blir. Alle fikk individuelle tips og øvelser som kunne hjelpe dem videre i sin egen prosess. En morsom og annerledes økt for de fleste.


Det var totalt tre økter på lørdagen. Dette var nok uvant for de fleste. Det var hvile og spatid på programmet før tre retters middag. Thor Kristian og jeg tok spa og slappet godt av før middagen. Jeg øvde meg også litt, før kveldens foredrag. Det ble servert fantastisk mat i dag også. Etter middagen gikk jeg til rommet jeg skulle holde foredrag og gjorde meg klar før de andre ankom.


Jeg er alltid spent før jeg skal holde foredrag. Men når jeg først er igang, så går det i ett. Jeg er veldig glad i og snakke om og lære bort alt innenfor trening, kosthold og restitusjon som foredraget handlet om.
Jeg tror de fleste fant det interessant. Jeg fikk mange spørsmål underveis og jeg fikk mange gode tilbakemeldinger etterpå. Veldig deilig og morsomt og være ferdig. En lang dag var over, og det var veldig deilig og finne hotellputa.

Søndagen
Søndagen startet med at vi våknet av oss selv i 8 tida, før vi spiste enn lang og god frokost. Jeg fikk mange fine tilbakemeldinger under frokosten også. Foredraget falt tydeligvis i smak. Heldigvis. Dagens plan var langtur. Alle møtte opp klokka 10, klare. Noen valgte heller å gå. Det ble totalt veldig mange økter og for noen var nok det veldig lurt. Jeg ble me dog løp, tross vondter i kneet. Jeg ville være med og inspirere og motivere idag også. Vi fikk en løpetur på nesten 15 kilometer. En herlig start på søndagen. 
Etter turen var det spa tid igjen. Fantastisk og kombinere spa og trening. Etter spatiden var det helgens siste treningsøkt. Nå ikke løpende. Sikkert greit for de fleste kroppene. Vi lærte funksjonell styrke som egner seg for løpere. En veldig morsom og inspirerende økt. 
En veldig sporty, morsom, sosial og motiverende helg var nå i ferd med og ta slutt. Litt trist, men også litt godt. Vi klappet for hverandre og tok farvel. Dette er en av de morsomste jobbene jeg har hatt til nå. Bare morsomt. Det er det som er så gøy med å jobbe med det man virkelig brenner for. Jeg har virkelig funnet et yrke som passer meg og min interesse. Det beste jeg vet er og lære, motivere og hjelpe andre og nå sine mål. Uansett om de er store eller små. Ønsker du og være med på løpeweekend så er det bare og følge med på Runners World sine facebook- og hjemmeside. Dette passer for absolutt alle. Om noen ønsker og ta terskeltest, ha PT time, få tilpasset kostholdsplan eller være med på gruppetimer med meg. Eller om noen trenger en foredragsholder innenfor livsstil, helse, ernæring og trening. Bare og ta kontakt

Jeg håper virkelig jeg ser dere alle fra helgen igjen. Dere er tøffe, spreke og dere klarer akkurat det dere ønsker. Bare jobb mot målet, få progresjon og jobb litt mentalt så er det ingen som kan stoppe dere.

Stå på! Dere er kule!!


- MK -

Dette er det beste du kan spise til frokost

Sunt, billig og mettende

Det sies at frokost er det viktigste måltidet i løpet av dagen. Det ligger noe i dette. Frokost kick starter dagen og setter fart på forbrenningen. Men hva i all verden skal du spise til frokost? Det er alltid greit og ha en plan på dette om kvelden, slik at det blir lettere og få i seg noe bra på morningen. 

Hvordan gir du den beste starten? Jo da velger du havregryn. Det beste man kan spise til frokost er grøt lagd på havre, nemlig havregrøt. I tillegg til og være billig og enkelt, inneholder det veldig mange sunne næringsstoffer, fiber og har en høy metthetsverdi. 


Stabilt blodsukker
Havre er også gunstig for hjertet (kolesterolet). I tillegg til at det er svært næringsrikt, det inneholder jern, gunstige fettsyrer og folat. Havre inneholder mye fiber også det løselige. Fiber har som egenskap at det er mettende. Løselig fiber er veldig gunstig når det kommer til et balansert blodsukker, det er også gunstig for tarmfunksjonen. Velg havregrøt om du ønsker og holde et jevnt blodsukker og holde deg mett frem til lunsj. Havregryn inneholder i tillegg lite sukker, har litt protein og er rikt på vitamin B1, vitamin E, jern, sink og magnesium.

Fancy havregrøt
Havregrøt trenger ikke være kjedelig i det hele tatt. Du kan gjøre den så fancy du vil. Du kan toppe med:

- Nøtter eller peanøttsmør ( gunstig fett, proteiner og antioksidanter)
- Banan ( bra for blodsukkeret og fordøyelsen)
- Eple

- Jordbær (antioksidanter)
- Blåbær  (antioksidanter)
- Bringebær  (antioksidanter)
- Rosiner

Bruk fantasien. Du kan gjerne variere fra dag til dag, slik at du ikke blir lei. 

( Bilde lånt)

- MK -

 

For mye sunnhet er ikke sunt

Dagens press

I dagens samfunn er det veldig mye press på hvordan man skal se ut, hva man skal spise, hva man har på seg og hvor bra man gjør det på forskjellige arenaer. Dette gjør at fler og fler mennesker blir stresset og føler seg dårlig.

Dette er et press som kanskje ikke noe alle blir eller vil bli påvirket av, men det er menneskelig å bli påvirket av slikt, uansett om man vil eller ikke. Det er viktig å gå egne veier og gjøre som magefølelsen sier, uansett hva det gjelder. Vi er forskjellige og reagerer på forskjellige måter, både når det kommer til hodet og kroppen.

Hva skal du tro på?
Media kan fort gjøre oss forvirret, spesielt på temaer vi ikke kan så mye om selv. Den ene dagen står det for eksempel at banan er sunt, andre dagen er det noe av det verste du kan spise. Hva skal man da tro på når man ikke vet selv? Dette er en av ulempene med internett, det står som altfor mye om forskjellige ting og man kan lett bli mer forvirret enn klok etter å ha lest rundt omkring.

Det enkle er ofte det beste
Med fem år utdannelse innen folkehelse og ernæring klarer jeg som regel å skille mellom hva som er realistisk og ikke. Hvordan jeg skal formidle riktig informasjon til andre kan derimot være utfordrende. Det enkle er ofte det beste. Dette gjelder også helse og livsstil. Vær den beste versjonen av deg selv, og jobb for å trives med den! 

Er du sunn fordi du er tynn? 
Er du sunn eller usunn? Dette er vel et veldig udefinerbart spørsmål. Hva er egentlig å være sunn? Er du sunn fordi du er tynn? Er du sunn fordi du aldri spiser godteri? Dette er relativt og individuelt. Men hva er egentlig å være sunn i dagens samfunn? Umulig å svare på spør du meg.

En sunn livsstil for meg handler om å trives med meg selv. Jeg trene og er aktiv fordi jeg synes det er gøy, fordi det gir energi og fordi det øker livskvalitetene. Jeg er minst 30 minutter aktiv daglig, fordi dette er bra for helsen min på sikt. Jeg spiser mat som gir meg overskudd og energi og den næringen jeg trenger. Jeg er sosial med venner og familie, fordi det gir overskudd og fordi det gir en god innvendig følelse. Jeg trives også i mitt eget selskap, så lenge det ikke blir for mye av det. Jeg er glad i være ute i naturen, naturen gir meg en energi som ingen eller noe annet kan gi meg. Her kan du være og gjøre som du vil, naturen er en veldig fin arena

Hva med deg? Hva er en sunn livsstil for deg? Vi er alle forskjellige og vi har forskjellig utgangspunkt, forskjellige mål, forskjellige kropper, forskjellige hoder og vi er generelt veldig forskjellige. Ikke gjør som andre, bare fordi du leser om det. Vær mot deg selv som du ville vært mot andre. Det beste er å være den beste versjonen av seg selv hele tiden, av egen vilje.- MK -

Veien mot halvmaraton

En over middels aktiv uke

Ny uke er over og det har blitt mange timer med trening denne uken. Det ble noen mer trening denne uke enn planlagt. Jeg fikk syklet til og fra jobben to dager i tillegg til at jeg løp en del ved siden av, mandag og torsdag er faste intervall dager med Ingrid Kristiansen i Frognerparken, dette er en fin løpegruppe med et bra nivå av deltagere, her kjøres det god oppvarming, 20 min med intervaller og 15 min med rolig ut jogg, dette er et tilbud som bør sjekkes ut. Mye bra trening og kunnskap som gir ekstra motivasjon framover mot halvmaraton. Team Kristiansen har en gruppe for nybegynnere og en for de som har løpt endel. Sjekk ut dette her.

I helgen som var har jeg vært med på en trenings weekend med runnersworld Norge. En helg fylt med trening, foredrag og mye løpesnakk.
Fredagen starta med en rolig løpetur på 10 km, lørdagen startet dagen med en morgen tur 07.30 før vi senere på dagen kjøre en god kvalitets økt med bra trøkk på alle intervallene. på denne økten kjørte vi 12x2 min formen føltes veldig bra og jeg løpe alle dragene på 3.45 fart som tilsvares 16 km/t. 

Lørdag kveld var det er bra foredrag om trening, kosthold og restitusjon, mye bra kunnskap og få med seg i en slik oppkjørings periode jeg er inni nå. Det var Marte som hadde dette foredraget. Søndag hadde vi en kjempefin langtur, for min del ble turen på 14,5 km, morsomt å være på løpetur med 40 ander.   

Denne uken skal jeg delta på Sognsvann rundt medsols. her kan man selv velge antall runder rundt Sognsvann, for min del skal jeg trene med Team Ingrid Kristiansen og da står det på planen 2 runder som tilsvarer 6,6 km. det blir morsomt å se hvordan formen er nå og sammenligne med når jeg løp to runder i fjor. Håper alle for en fin trenings uke, det er 26 dager igjen til Oslo 1/2 maraton så mye kan utbedres.      

Ser frem til en ny og aktiv uke. Marte kommer med et eget innlegg om helgen i løpet av de nærmeste dagene. 

- TK- 

Ukas økt

Ukas løpeøkt

Ukas løpeøkt er en kombinasjon mellom 1- 3 minutter med korte pauser og avsluttes med 40/20. En morsom og effektiv økt som kan gjøres både ute og inne. Lykke til og god økt!

Passer for:
Ukas økt passer for alle, det gjelder bare og starte på eget nivå. Hold på i cirka 20-30 minutter med intervaller avhengig av din form og dine mål. Husk at nedjogg er vesentlig for best restitusjon. 


Intervaller:

Varm opp i 10- 15 minutter

3 min på/ 1min av
2 min på/ 30 sek av
1 min på/ 30 sek av
2 min på/ 30 sek av
3 min på/ 1 min av
2 min på/ 30 sek av
1 min på

Jogg 5 minutter

40 sek på/ 20 sek av x 10 stk. 

Nedjogg 10- 15 minutter


- MK -

Begynner du og bli deprimert?

Trist eller deprimert?

Forskjellen kan være vanskelig og skille for folk flest. Er du bare trist, eller begynner du og bli deprimert? Følelsen av tristhet dukker ofte opp etter uventede hendelser som dødsfall, sykdom eller jobbsituasjon. De fleste har eller kommer til og oppleve en form for tristhet i løpet av livet. Alvorlige sørge situasjoner kan være vanskelige og takle, og man kan fort utvikle depresjon. Det er likevel vanskelig og vite om man er trist eller om man begynner og bli deprimert. 

Norsk Helseinformatikk opplyser at depresjon er en av de vanligste psykiske lidelsene i Norge. Det er rundt 400.000 nordmenn som lever med dette. 25% av ale kvinner og 15% av alle menn vil som oftest oppleve en depresjon der de trenger behandling i løpet av livet. Forskjellen på tristhet og depresjon ligger ofte i varigheten, intensiteten og omfanget av situasjonen. 


Føler du deg nedfor, har dårlig søvn og dårlig humør, orker ikke være sosial?

Det er helt naturlig at noen ting er vanskeligere enn andre her i livet, og spesielt noen perioder i livet. De fleste klarer komme seg i gjennom slike situasjoner ved hjelp av gode venner og/eller familie. Dersom du er kommet til et steg der du heller sitter hjemme alene, og ikke orker å gjøre ting du før elsker og som ga deg energi, kan dette også være et tegn på en depresjon. 

Kjente symptomer

Eksperter sier at det er flere felles symptomer som kan være tegn på en depresjon. Disse kan være:

 • Søvnproblemer og endring av søvnmønster over tid.
 • Spiser annerledes enn før.
 • Trøtt og mangler energi
 • Orker ikke det du pleier
 • Blir fortere lei deg.
 • Opplever å være mindre verdt.
 • Føler lettere skyld.
 • Ubehagsfølelse, angst, og at du er mer urolig enn vanlig.
 • Noe konsentrasjonsproblemer og fysisk ubehag.

Dette kan være tegn på at du begynner og bli deprimert. Jo fler faktorer som er til stede, jo viktigere er det og ta tak i situasjonen. Stemmer tre-fire av disse punktene, kan dette være tegn på at du brygger på en depresjon. Overgangen mellom normal tristhet og klinisk depresjon kan være glidende. Ofte får man problemer med å gå på jobb, føler at alt er håpløst og at man ikke mestrer noe. 

Ta vare på venner og familie og bry dere om hverandre. Husk at det hjelper og snakke med andre om sine problemer, da føler man seg mindre alene. Enkle mentale øvelser kan også hjelpe i tunge perioder. 

- MK -

(Bilde lånt)

Derfor bør du trene leggene

Ikke glem leggene

Leggene er muskler som ofte blir glemt. Er du en av dem som ikke trener leggene? Om du er det, burde du endre på dette. Trente legger er en fordel når det kommer til veldig mange typer trening. Sterke legger er med på og forhindre mange typer skader som beinhinnebetennelse, kramper og akillesplager. Det er derfor dumt og slutre unna treningen på leggene. 


Leggene består av to muskler. Dette er begge muskler som er enkle og trene. Men leggene må som alle andre muskler på kroppen vår, trenes regelmessig for at effekten skal bli best mulig. Trening er ferskvare og det hjelper ikke i lengden med litt trening av og til. Tren leggene litt hver uke. Når du gjør baseøvelser som markløft og knebøy er leggene med for og stabilisere. Dette holder ikke i lengden, det kan lønne seg og legge inn egne øvelser som du trener kun leggene. 

Ta tåhev, hvor som helst
Tåhev er en kjempe bra øvelse for leggene. Den er enkel og kan gjøre hvor som helst og når som helst. Du er heller ikke avhengig av noe spesielt utstyr for og få det til. Tåhev gjør du ved og gå opp på tærne, blir der noen sekunder før du senker kroppen ned igjen. Øvelsen kan gjøres tyngre ved at du holder vekter i hendene eller har en vekt på ryggen. Det går også an og stå på noe/ en forhøyning for og få lengre arbeidsvei (pass på akillesen her). Når du gjø tåhev, uansett variant kan du gjøre mange repetisjoner av gangen. Husk at det skal kjennes i leggene, da gjøres øvelsen riktig. 

Prøv deg frem og finn varianten som passer deg best. Leggene er altså viktige og være sterke i fordi det er med på og forhindre diverse skader. Om du løper mye, er også leggene en veldig vesentlig muskel for at du skal få et bra løft og for og unngå skader.


- MK -

Hvordan bli en bedre løper?

Hvordan nå dine mål?

Det er vanskelig og vite hvordan man skal bli en bedre løper. Det er mange treningsfilosofier ute og går, og noen er bedre enn andre. Det vil nok alltid være uenighet om hva som fungerer og ikke fungerer. Sånn tror jeg det alltid kommer til og være. Det gjelder og finne personer man stoler på og som man vet snakker av erfaring. 


Nå dine mål
Ønsker du og lære og løpe? Ønsker du og lære hvordan du kan bli en bedre løper? Team Kristiansen er et team som er spesialister på utholdenhetsaktiviteter og spesielt på løping. Vi tilbyr både løping inne på løpemaskin og ute i frisk luft. I tillegg har vi 4-5 forskjellige tilbud når det kommer til gruppetrening i løping. Sjekk ut tilbudene her. 

Dette hjelper vi deg med
Bestiller du en PT time hos en av oss hjelper vi deg med og finne din terskelpuls (på mølle), denne pulsen er vesentlig for og få best mulig effekt av treningen du legger ned. Vi ser på stil og kommer med tilbakemeldinger, vi lager treningsprogram som passer deg og ditt mål med løpingen. 

Riktig trening på riktig nivå er viktig for å nå de målene du setter deg. Det er også viktig med variasjon og det er viktig og trene riktig i forhold til mengdetrening og intervalltrening. Alt dette kan vi hjelpe deg med. Ta kontakt med Ingrid, meg eller noen av de andre i Team Kristiansen for nærmere avtaler. 

Jeg er her for deg, og jeg ønsker og hjelpe deg og nå dine mål innen helse, livsstil og trening. - MK -

Veien mot halvmaraton

Et skritt nærmere

Uke 32 er over og jeg har fått langt igjen masse bra trening, Det har blitt en del rolig trening, litt hardtrening og en langtur.

Denne uke har det blitt rundt 60 kilometer. Etter at jeg har løpt et par rolige turer hadde jeg en bra hardøkt. 10 kilometer med høy fart uten pause, her var målet å presse seg litt, og ligge på terskel over lenger tid. Økten varte i 45 minutter og jeg følte meg veldig pigg hele økten, dette er en økt som anbefales for deg som skal løpe 1/2 eller helmaraton.

Fredagen hadde jeg bestemt meg for å løpe hjem fra jobb. Det er fint å kombinere dette med en langtur, det ble totalt 17 kilometer med jevnt tempo.

Lørdag ble det er fin løpetur med de to beste jeg vet om Marte og hunden vår Roxy. Denne uken starter endelig Team Kristiansen opp med treningene sine igjen. Dette er noen jeg ser fram til å være med på, løpetrening i Frognerparken med Ingrid Kristiansen. Sjekk ut hjemmesiden for mer info om tilbudene, det anbefales. Det er tilbud for enhver smak, og team Kristiansen er en flink gjeng. Ellers vil neste uke være lik som denne tenker jeg. En kombinasjon av  litt hardtrening en del mengde.


 

- TK -

Ukas økt

Ukas løpeøkt

Ukas løpeøkt er en kombinasjon mellom 1 og 2 minutter med korte pauser og avsluttes med 30/30. En morsom og effektiv økt som kan gjøres både ute og inne. Lykke til og god økt!

Passer for:
Ukas økt passer for alle, det gjelder bare og starte på eget nivå. Hold på i cirka 20-30 minutter med intervaller avhengig av din form og dine mål. Husk at nedjogg er vesentlig for best restitusjon. 


Slik gjør du:
Oppvarming 10-15 minutter

Intervaller
2 min på / 30 sek av
1 min på/ 30 sek av
1 min  på/ 30 sek av
2 min på / 30 sek av
1 min på/ 30 sek av
1 min på/ 30 sek av
2 min på/ 30 sek av
1 min på/ 30 sek av
1 min på/ 30 sek av

Jogge 5 minutter

Intervaller
30 sek på/ 30 sek av x 10-14 stykker

Nedjogg 10-15 minutter- MK -
 

Vitaminer mot aldring

Vitaminer som holder huden fin

Vitaminer er viktig for mye og det er mange fordeler ved og få i seg riktig mengde av de forskjellige vitaminene. Veldig mange er opptatt av hvordan huden ser ut, spesielt når man begynner og se forandringer eller begynner og bli eldre. Det er helt naturlig. Veldig mange produsenter som lager og selger kremer, serum og alle slags mulige produkter som skal holde deg ung lengst mulig, men er det så enkelt?


Kostholder er vesentlig
Kremer er nok ikke nøkkelen til ungdommelig hud, i hvert fall ikke alene. Kostholdet spiller en stor rolle når det kommer til hudkvaliteten. Kostholdet ditt kan bremse aldringsprosessen i huden, dersom du får i deg nok av de viktige vitaminene huden trenger for og "holde seg". 

5 viktige vitaminer for huden

Vitamin C
Vitamin C er viktig for kollagenproduksjonen og holder beina og tennene dine sterkere. Det beskytter mot solstråler og det kan reparere skader, linjer og rynker. Vitamin C finner du i sitrusfrukter og i mange typer bær. 

Vitamin A
Vitamin A er viktig fordi den sinker nedbrytningen av kollagen. Kollagen er viktig for at huden skal holde på gløden. Den er også med på og holde immunforsvaret sterkt, huden og øynene friske. Vitamin A finner du i for eksempel søtpoteter, gulrøtter (antiokisdantfordelene ved vitamin A) og grønnkål. 

Vitamin E
Vitamin E er sammen med vitamin C med på og holde cellene våre sunne og friske. Vitamin E er også med på og bekjempe frie radikaler og er en de sterkeste antioksidantene. Vitamin E finner du i mange forskjellige oljer (solsikkeolje og soyaolje), nøtter, frø og laks. 

Vitamin K
Vitamin K er en vitamin som er med på og forhindre blåmerker man kan få. Vitamin K hjelper kollagenet i huden, holder huden tykk og den reduserer som sakt blåmerker og tydelige blodårer. Vitamin K finner du i grønne bladgrønnsaker som spinat og brokkoli. 

Vitamin D
Beinbyggningen våres er også viktig. Tapt beinmasse i ansiktet kan føre til at man ser "slapp" ut. Vitamin D er med på og holde beinmassen våres. JO bedre beinhelse man har, jo bedre vil dette være i forhold til hudkvaliteten, spesielt i ansiktet. Vitamin D finnes i blant annet enkelte meieriprodukter, eggeplomme og fet fisk. Den viktigste vitamin D kilden kommer fra daglig soleksponering. 

- MK -

 

(Bilde lånt)

Kom igang med trening etter ferietiden

Feriemodus?

Annenhver nordmann trener mindre i ferien, og hver fjerde synes det er svært tungt å finne tilbake til gamle treningsvaner, viser en fersk undersøkelse. Sommerferien kan selv gjøre de mest aktive, til slappe og mindre aktive. Feriemodus, kalles dette. Dersom det er varmt, kan dette også gjøre at man blir mer slapp enn vanlig. Litt fri er sunt, men trening og fysisk aktivet er ferskvare og det forsvinner fort om man ikke vedlikeholder det. 


Hvordan komme igang?
Først og fremst er det viktig at du finner aktiviteter og treningsformer du trives med, som gir deg overskudd, glede og som gir det energi. Motivasjon er også en viktig faktor, du må ha lyst og du må trives med det du driver med. Ta det gradvis, og begynn i det små. Det gjør at sannsynlighetet for at du fortsetter er større. Dagelig fysisk aktivitet er veien og gå, og det trenger ikke var mer en 30- 60 minutter per dag. Når kroppen og sinnet blir vant med aktiviteten etter en slapp sommer, kan du heller øke gradvis når det føles riktig. Start for eksempel dagen med 15 minutters gåtur, dette gir en frisk, sunn og energisk start på dagen. Du vil også vende kroppen til å starte dagen med aktivitet som ofte fører til mer overskudd igjennom dagen. 

Videre kan du begynne med mer spesifikke økter som sykkelturer, joggeturer, gåturer, styrkeøkter, yoga eller det som måtte passe deg og dine interesser. Husk bare og ta det litt etter litt, kroppen trenger tid til å komme seg tilbake til treningsrutiner. Men husk, så lenge det blir rutiner er det stor sjanse for at det blir noe du kommer til og klare å holde. 


Meld deg på 
For å komme igang er det mange som trenger et ekstra spark bak. Da kan det være fint å melde seg på gruppetreninger eller bestille seg PT timer for å få hjelp til å nå de målene man kanskje har satt seg. Jeg driver både med gruppetimer og PT timer, sammen med Team Kristiansen. Det er bare og ta en titt her og se om det er noe som passer for deg. Kanskje akkurat vi kan hjelpe deg og nå dine mål eller bare sette igang? 

All aktivitet hjelper
Husk at, rekker du ikke trene fordi du har barn, mye jobbing, pusser opp eller ligende? All aktivitet er bedre enn å sitte på rumpa. Selv om hverdagen byr på tidsmessige utfordringer for mange familier, finnes det alternative måter å få mosjonert. Lek med barna setter i gang både kroppen og hjertepumpa, og i tillegg får du kombinert fysisk aktivitet og samvær med barna.


10 enkel tips:

1. Vær realistisk. Sett kun opp det du vet du har tid til. Alt annet er bonus.
2. Ikke utsett. Viktigst er og komme igang med rutinene igjen etter ferien. 
3. Ikke gi deg, hold ut. Hold ut i 3 uker, og det vil bli en vane
4. Sett deg konkrete mål, du kan jobbe deg imot.
5. Lag planer, slik at du vet når du kan/har tid og trene
6. Tren sammen med kjæresten, samboeren, venner eller i en gruppe. Hjelp hverandre.
7. Hverdagsaktivitet er undervurdert. Alle skritt teller. Ta trappa, sykle/gå til jobb osv.
8. Prøv noe nytt innen trening? Kanskje dette passer deg bedre. 
9. Husk å variere, dette er viktig for kropp og sinn.
10. Minn deg selv på godfølelsen du får etter en deilig treningsøkt. Man angrer aldri. 

Lykke til. Ta kontakt om du skulle trenge "drahjelp". 


- MK -

Slik blir du kvitt feriesøtsuget

Søtsugen?

Etter en lang ferie, der man ofte skier ut mer en normalt er det ekstra nyttig å kunne lære seg og bli kvitt dette søtsuget som ofte kommer snikende sammen med hverdagen. Det kan være utrolig vanskelig og komme inn i gode vaner igjen. Dersom du er en av dem som har kost deg med ekstra mye mat, drikke og snacks er det lettere sagt enn gjort og endre på disse vanene på hverdagen.


Hvorfor legger mange på seg på sommeren?
Dette er et sammensatt problem, som rammer mange spesielt på sommeren. Grunnen til dette er ofte mer mat, mer alkohol, sosial sammenkomster, lengre måltider, mer snacks og mindre fysisk aktivitet. Summen av dette fører ofte til at man legger på seg. Dette er så klart i orden, så lenge du har kontroll og ikke stresser med dette når høsten kommer. 

Hvordan komme over det verste søtsuget?
Først og fremst er det ok og gjøre dette gradvis. For å komme seg over og igjennom perioder med søtsug etter godsaker, kan det være lurt å bytte ut dette med frukt og bær, usaltede nøtter og yoghurt. Fysisk aktivitet er også med på og redusere søtsuget. Det gjelder og finne aktiviteter som gir glede, mestring og der du glemmer tid og sted. En siste ting er og drikke nok vann igjennom dagen, samt og spise regelmessig slik at du unngår å bli veldig sulten. 

Når søtsuget kommet snikende
Hvorfor kommer søtsuget? Dette kommet ofte fordi blodsukkeret svinger. Dette er ofte en følge av at du spiser uregelmessig i gjennom dagen. Det kan komme snikende selv når du spiser regelmessig, gjerne på kvelden når du er på sitt svakeste. Det vil likevel være gunstig og spise regelmessig i gjennom dagen, dette er lettere når hverdagen kommer. Et godt tips er og ikke ha søtsaker i huset. Dette gjør at sjansen er mindre for at du spiser noe usunt. Husk å heller erstatte dette med en sunn variant slik at du ikke forverrer problemet met søtsug. Oppskåret frisk frukt eller grønnsaker, bær med yoghurt, mandler og nøtter er gode erstatninger. Vær også bevisst på at når suget kommer betyr ikke det nødvendigvis at kroppen har behov for nå. 

Bli kjent med deg selv og dine svakheter
Mange av oss er bygd sammen slik at vi føler vi kan unne oss noe godt og usunt dersom vi har hatt en dårlig eller vanskelig dag på jobb eller skole, dersom vi skal se noe spennende på TV. Et tips er å lære deg og kjenne ditt mønster, slik at du kan ta deg selv på "fersken". 

Med dette menes det at du skal prøve og identifisere og tolke hvilke tanker som dukker opp og som gir deg tillatelse til å spise sukker og andre søtsaker og som forsvarer unødvendig spising. Frisk luft ute kan få deg på andre tanker, og er alltid et godt tips. Vi er forskjellige og reagerer forskjellig på søtsug og på hvor fort vi kommer inn i hverdagsvanene igjen. Men husk at fysisk aktivitet og nok søvn er vesentlig etter ferien. Dette er godt for både kropp og sinn, og gjerne for de rundt deg. 

Trenger du hjelp til og sette opp en kostholdsplan som passer deg og din livsstil? Ønsker du endre livsstilen? Eller ønsker du kommer igang med trening? Jeg kan hjelpe deg. Ta kontakt for mer informasjon.


- MK -

Veien mot halvmaraton

Thor Kristians reise mot Oslo halvmaraton

Det begynner å nærme seg Oslo maraton. Er det noen av dere som skal løpe noen av distansene? En gang i uka vil Thor Kristian gjesteblogge og fortelle om sin trening mot Oslo halvmaraton som han selv skal løpe den 17.09. 


Uke 32:
Jeg (Thor Kristian) skal gjesteblogge her ca. En gang i uka, slik at alle som vil følge min trening og utvikling mot målet på Oslo halvmaraton. Det er rundt 40 dager igjen til 17 september og da skal formen vært på topp!

Nå er det snart klart for Oslo 1/2 maraton igjen og for fjerde gang skal jeg løpe! Jeg har de siste 3 årene forbedret meg med 5 minutter hver gang jeg har løpt i Oslo! Vil jeg klare det i år også?

Om jeg skal løpe 5 min fortere i år må jeg løpe på 1 time og 20 min det vil si en snitt fart på 15,8 km/t. Det er for min del et hardt mål, men man må jo bare prøve!Skal jeg være litt realistisk? Så klarere jeg nok å løpe 2-3 min fortere, men hadde jo vær gøy å klart det 1.20! Om jeg gjør alt riktig siste tiden frem mot løpet kan det gå!


Fra dages utgangspunkt så vet jeg at jeg kan løpe bra. Føler jeg har fått løpt en del i løpet av sommeren, mest mengde. Men det er det som i utgangspunktet er det viktigste. 

De løpene jeg løp før juli, forbedret jeg tidene mine fra 30 sekunder til 5 minutter. Grunnlaget mitt er der og det og presse meg kan jeg. Siste uken har jeg ikke fått trent det jeg skulle ønske, siden jeg har vært syk. Men sånn er det, og slike ting kan komme i veien. Det gjelder og ikke miste motivasjonen av den grunn. Jeg avsluttet uka med en intervalløkt sammen med Marte og Ingrid. Deilig, dette gir motivasjon til å starte en ny og bedre uke. Vi kjørte ukas økt, som Marte legger ut hver søndag. Morsomt med mye variasjon i intervalløktene. Deilig å få "servert" intervalløkter fra både Marte og Ingrid, slik at jeg ikke trenger tenke på det selv. 

Planen min for denne uka er å få løpt minst 5 ganger, der jeg fokuserer på roligere turer med jevnt tempo. Turene mine vil da ligge på rundt 10-12 kilometer per gang. - TK -

Ukas økt

Bakkeintervaller

Ukas økt er en bra økt for å for å forbedre formen. Dette er en økt som kan gjøres ute i en svak motbakke eller inne på mølle. Alt etter som hva du ønsker.

Passer for:

Alle som ønsker å løpe intervaller. Start på eget nivå. Om hele økten blir for mye, så kutt litt ned. Om du ønsker mer, forlenger du. Alt er opp til deg og din løpeform. Husk at kroppen trenger variasjon for å bli bedre.

Slik gjør du:

Varm godt opp i 10-15 minutter

Ta 3-4 stigningsløp (for å vende kroppen til litt høyere fart)

1 min på/30sek- 1 min av x 10 stk. (i slak motbakke).

Jogg 5 minutter

40 sekunder på/20 sekunder av x 5- 10 stk

Jogg godt ned!

God økt!

- MK -

Derfor bør du ta med barna på tur

Ut på tur - med barna

Veldig mange foreldre, vet hvordan tiden ikke alltid strekker til. Man ønsker og trene og være aktiv, men det passer ikke inn i den ellers hektiske planen. Det kan i en hektisk hverdag være en utfordring. Men hva med å trene og være aktiv sammen med barna? Det er jo et veldig godt alternativ dersom du ikke har tid alene, eller ikke har mulighet alene. Barna synes det å være aktiv er kjempe gøy, og det gjelder bare å gjøre turen til en form for lek. Ha "konkurranser", ha med noe "godt" å spise eller belønn på andre måter.

Vi mennesker er ikke skapt for å sitte på rumpa. Det er dessverre fler og fler som foretrekker det. Husk at vi voksene er forbildene til barna rundt oss. Derfor kan det være en kjempe ide og ta med barna på turen. Enten om dere voksene går/løper og barna sykler, om dere går en topptur sammen eller om alle løper eller sykler. Det gjelder bare og bruke fantasien og gjøre det hele til en god opplevelse. 

På tur med tantebarnet
Jeg har selv ingen barn, men jeg er tante til mange. Derfor prøver jeg å være et aktivt forbilde for dem. Dette med at jeg stort sett er med på det de ønsker, spesielt om det er aktiviteter. Vi har også vært på turer sammen. Nå i sommer var samboeren min Thor Kristian, søsteren hans Tone, sønnen hennes Thor Oscar og jeg på en "topptur" i Bergen. Thor Oscar er 6 år og har masse energi. Veldig morsomt å ha han med på tur i sommer. Her var det ingen klaging, bare masse energi, gjemsel på veien og belønning på toppen. Han var den minst slitne når vi var ferdig med turen. Det er som oss voksene, barn får også mer energi av å være aktive. En veldig morsom tur, og Thor Oscar er et godt eksempel på at barn synes det er morsomt å være med på tur. 

Ut på tur med familien
I min oppvekst har jeg hvert vant til å være med på tur, så lenge jeg kan huske. Både når jeg satt i vogn og bare var med når mamma trente, og genrelt hele oppveksten der vi har vært på uendelig mange skogsturer, byturer, fjellturer, skiturer og all mulig fysisk aktivitet var en del av hverdagen. Jeg synes så klart ikke alltid det var like kult. Men den dag idag er jeg veldig glad for at jeg har vært oppvokst med turer og fysisk aktivitet. Jeg elsker og trene og være aktiv, og det er garantert fordi mamma og pappa tok meg med på tur og fordi jeg har fått en ellers god opplevelse med dette fra jeg var lite. 


Ta med barna
Ta med barna på tur, de vil trives med det. Så lenge dere som voksene trives med det. Engasjement smitter. Det vil også gjøre at dere opplever forskjellige ting sammen ute i naturen. Det er også helsefremmende for både store og små. Det vil skape verdier og det vil skape kunnskap. Barn har godt av å være fysisk aktive, daglig. Dersom dette blir en vane fra de er små, vil sannsynligheten for at de blir aktive som voksene forhøyes. Helsedirektoratet anbefaler at alle barn skal være fysisk aktive 60 minutter om dagen. Derfor er det også perfekt å ta med barna når du skal ut å trimme. Barna vil også kjenne hvordan det er å bli svett og varm, og hvordan hjertet banker litt fortere når man er aktiv. De vil også føle en mestring når de har gjennomført turen. Det vil av og til bli litt sutring, men da gjelder det for oss voksene og være kreative og sette dem på andre tanker. God tur.  

- MK -

Vil du ned i vekt? Men vekta står stille?

Står vekta stille? 

(Bilde)

1. Lavt stoffskifte
Dette er et reelt medisinsk problem, men i de fleste tilfeller hvor man kun «har noen kilo for mye men går ikke ned i vekt» så er det antageligvis ikke stoffskifteproblematikk som er årsaken. Dersom du skulle hatt stoffskifteproblemer kan det være greit å sjekke opp dette med en lege, dette kan da løses med medisiner. I de fleste tilfeller er ikke dette et problem. Det er ofte enklere årsaker som hindrer deg i å endre livsstilen.

2. Du spiser mer enn du tror, og beveger deg for lite
I mange tilfeller så spiser du faktisk mer enn du tror, eller så beveger du deg mye mindre enn du er klar over. Et vanlig problem er at mange glemmer hva og hvor mye de spiser og drikker.  Hvis du i tillegg sitter mye i ro, vil ofte inntaket av mat og drikke bli høyere enn forbruket. Dette fører til at du i lengden vil legge på deg, eller bli der du er. Et kjent fenomen er ?Mindless eating?. Her betyr det at man småspiser gjennom hele dagen, noe som fører til et høyere energiinntak.

Det handler ikke om de kcal du forbrant under treningsøkten. Det handler om hvor aktiv du er i løpet av hele dagen. Alt hjelper. Et godt hjelpemiddel, er å skaffe deg en ?aktivitetsmåler?, den vil hjelpe deg og måle ditt nivå. Den vil også sifra når det er på tide å bevege seg.

3. Vannretensjon
Dette er et problem som kan oppstå, midlertidig. Det er aktuelt for mange. Hvorfor kroppen plutselig starter å holde mer på vann, kan komme av flere årsaker. Kcal- underskudd og mye trening er en av de vanligste årsakene til dette. Dette fordi kroppen produserer mer stresshormoner under slike forhold. Stresshormoner fører altså til økt vannretensjon. Andre faktorer som kan påvirke dette er kostholdet, medisiner, saltinntak og vanninntak. Det er også vanlig for jenter/damer å holde ekstra på vann når de har menstrasjon.

Dette er mer et midlertidig problem som kan oppstå, men veldig reelt for mange. Hvorfor kroppen plutselig starter å holde mer på vann kan ha flere årsaker hvor kcal-underskudd og mye trening er en av de vanligste årsakene fordi kroppen produserer stresshormoner under slike forhold Stresshormoner gir økt vannretensjon. Kostholdet generelt, medisinbruk, vanninntak og saltinntak kan også påvirke hvor mye vann kroppen velger å holde på.

4. Metabolsk tilpasning
Kroppen slipper ikke unna termodynamikkens lover ? ligger kroppen i kcal-underskudd så vil kroppen bruke energi fra energilagrene for å holde kroppen gående. 

Ligger du i underskudd i lang tid så vil kroppen før eller siden tilpasse seg mer og mer det lave inntaket, og dermed må man stadig redusere inntaket av kcal for at fettforbrenningen skal fortsette. Tilpasningene som skjer er. Senket hvileforbrenning, som følge av lavere kroppsvekt og redusert matinntak. Du beveger deg ubevisst mindre noe som gjør utslag på energiforbruket og kroppen blir mer energieffektiv og bruker derfor mindre energi

Dette kan være et problem fordi det kan ta tid før kroppen normaliserer seg etter at man endrer kostholdet/inntaket. Dersom man har mye fettmasse man skal kvitte seg med, gjelder det å holde på over en lang periode, dette er altså for at kroppen skal rekke å vende seg til den nye vekten. For å gå ned i vekt og bli der er dette et veldig viktig punkt.

 

- MK -

Kom igang - vi hjelper deg

Team Kristiansen

Team Kristiansen er en familiebedrift som er spesialister på utholdenhetstrening. Vi har alle forskjellige kompetanser, og dette gjør at vi blir større og mer varierte enn noen gang. Vi fokuserer på enkle, men effektive treningsmetoder. Vi er flere generasjoner, noe som gjør at vi dekker en større gruppe, samt at vi tenker og har forskjellige måter å lede på. Dette gjør at det blir mer variasjon, inspirasjon og tilbud. Vår filosofi er at trening skal gjøres så enkelt som mulig. Trening skal være gøy, og du skal få overskudd. Vi er der for deg, og håper noen av tilbudene vi tilbyr kan passe for deg. Ta med en venn, familiemedlem eller en bekjent og bli sprekere sammen med Team Kristiansen.

Unik erfaring - unike resultater

Velg mellom følgende aktiviteter

Bungypump
Bungypumptrening er perfekt for deg som ønsker det lille ekstra. Her får du styrke og kondisjon i samme økt. Perfekt for skiløpere, løpere, syklere eller bare for deg som ønsker å komme i form. Bungypump har bare fordeler. Det forbrenner mye mer enn å gå/løpe, det er mindre belastende for ledd og det er noe alle får til bare etter noen minutter. Stavene kan stilles til ulik motstand (4 og 6 kg) og Thor Kristian eller Marte får deg til å pushe på i bakkene!

Timene er tilgjengelig fra Bogstad Badeplass og Sognsvann.

BungyPump_Bogstad_Midtstuen_Sognsvann
BungyPump

kr 3.200 (Pris inkluderer ditt eget par med BungyPump staver).
​KJØP

Stavgang 
Vårt orginale stavgangstilbud fortsetter som vanlig med fire faste ganger i uken! Tilbudet på torsdager faller ut i vintermånedene. Bli med i den store gruppen stavgjengere som går med utgangspunkt fra parkeringsplassen på Midtstuen. Treningene består av oppvarming, intervaller, instruksjon i stavgang og uttøyningsøvelser. Vi trener samlet og siden vi går med staver får alle et godt utbytte av treningen uansett nivå. 

Ingrid-Kristiansen-Personlig_Coaching_Trening_Stavgang_Nordic_Walking_Holmenkollen
Stavgangstrening

kr 1.700 - kr 2.400
​VELG ALTERNATIV

Løping
Dersom du har en gruppe å løpe sammen med når du trener intervall vil du garantert føle det er lettere å ta ordentlig i. Treningsutbyttet og trivselen øker av å slite litt sammen andre. Ingrid Kristiansen legger opp til et sett intervaller med en naturlig progresjon utover høsten 2016. Treningene er lagt opp til å fasilitere ulike formnivå, men vi anbefaler at du regner deg selv som i god form, men at du er fullt klar over at du har forbedringspotensial! Nytt av året er flere løpegrupper.

Kom igang
Vi ønsker å vekke løperen i deg og tilbyr nå et lavterskelalternativ til våre populære løpetreninger. Ingen trenger være redde for at det skal gå for fort og man kan trygt melde seg på om man ønsker å komme i gang samme andre. Ingrid og Marte vil dele av sin kunnskap om aktivitet, trening, intervaller, kosthold osv på treningene. Vi tilbyr 15% rabatt på klippekort til deg og din venn om dere melder dere på sammen, da blir det jo både billigere og mindre skummelt! Treningen går over 8 tirsdager eller onsdager.

Ingrid_Kristiansen-Marte_Kristiansen_Glad_i_aa_lope
Kom i gang med Marte og Ingrid

kr 1.800
​KJØP

Løpetrening
Bli med i Ingrids løpegruppe i Frognerparken og tren intervaller! Treningene er lagt opp slik at folk med ulik form vil ha lik glede og utbytte av treningsøktene og man får veiledning og tilbakemelding fra Ingrid underveis. Treningsdager på mandager og torsdager.

Ingrid_Kristiansen_Loping
Løpetrening

kr 1.000 - kr 5.000
​VELG ALTERNATIV

Styrke og kondis
Nytt treningstilbud i Frognerparken og på Fornebu høsten 2016 ? Løpetrening med Styrketrening. Få dobbelt igjen for treninga. Styrke og kondisjon i en og samme økt! Drop-in er og mulig til kr 270,- pr gang. Send gjerne mail til ingrid@ingridkristiansen.com og si fra om du ønsker å bli med.

StyrkeogKondis
Morgenfrisk - Styrke og Kondis

kr 2.200
​KJØP

PT- tjenester
Dette er et opplegg som gjelder deg som er mosjonist, en ivrig bedriftsløper eller toppidrettsutøver. Vi har utviklet tilbudet, og tilbyr ikke bare PT på løping. Du kan velge i en mengde utholdenhetsaktiviteter. 

Med andre ord: Dette gjelder alle uansett nivå. 

Ingrid-Kristiansen-Personlig_Coaching_Trening_12_MND
PT Pakke med treningsprogram - 12 Måneder

kr 13.000
​KJØP

Ingrid-Kristiansen-Personlig_Coaching_Trening_6_MND
PT Pakke med treningsprogram - 6 Måneder

kr 8.000
​KJØP

Ingrid-Kristiansen-Personlig_Coaching_Trening_Lopemaskin
PT-Løpemaskin

kr 950
KJØP

Meld deg på idag! Vi gleder oss til å hjelpe deg og nå dine mål. Store eller små.

- Team Kristiansen -

 

Utbrent etter ferien?

Vanlig å være sliten etter ferien

Det er mange av oss som er mer slitne etter sommerferien, i forhold til før ferien startet. Man drømmer seg ofte bort i en hektisk hverdag, og gleder seg til etterlengtet ferie. Men det blir ofte mindre rolige dager, enn det som er planlagt. Man skal rekke mest mulig, være mest mulig sosial og har mye reiseplaner. Dette kan fort gjøre at du blir mer sliten enn uthvilt etter ferien. 

Mange synes det kan være mer avslappende å komme tilbake til hverdagen, med faste rutiner. Dette føles trygt og godt for mange, og er derfor mer avslappende. 

Sommeren er en tid der nordmenn reiser veldig mye. Reising er spennende, men kan for mange være med på å gjøre dem ekstra slitne. Det er også mange som vil ta igjen tapt tid i ferien, og legger programmet deretter. 

Overgangen fra fritid til jobb kan være krevende, og det kan fort ta 14 dager før man er tilbake fra feriemodus til jobbmodus. Vanligvis trenger kroppen 3 ukers ferie for å omstille seg og redusere stressnivået. For noen kan det også ta noen uker før de klarer å omstille seg tilbake til jobb. Ta det rolig. 

Utbrent eller veldig sliten etter ferien?
Føler du at du er i ferd med å bli utbrent? Her er symptomene du bør passe på:

 • Fysisk utmattelse
 • Angst og depresjon
 • Smerter eller plager uten fysiske årsaker 
 • Lite sosial kontakt 
 • Irritabilitet

- MK -