Dette forbrenner masse, bør testes

Pump deg sterk og sprek


Det er bare sånn at noen aktiverer og treningsformer blir undervurdert, uansett hvor effektive og bra de egentlig er.  Er ikke dette veldig typisk? Stavgang er en slik aktivitet, det er blitt stemplet som “gammel dame” aktivitet. Men Bungypump som er en ny form for stavgang, er både morsomt, effektivt og veldig enkelt å gjøre sammen med andre uansett form. Det kommer alltid noe nytt innen treningsmetoder og former. Stavgang er blitt utviklet, og jeg mener at dette er en mye morsommere og “hippere” måte å gå med staver på. Dette passer kanskje enda bedre til alle. Bungypump som det heter. Bungypump staven er en unik treningsstav med ca 20 cm innebygd suspensjon/demping , opp til 4 ,5 ,6 eller 10-kilos motstand. Fordi stavene er produsert med forskjellig innebygd motstand og det at brukeren selv kan velge hvor mye stavene trykkes ned, så kan belastningen tilpasses alle personer uansett fysisk nivå . Bungypump er perfekt for alle som ønsker å trene opp kondisjonen og samtidig få en effektiv styrketrening. Dette betyr altså at du bruker enda mer muskler enn om du går med en “vanlig” ,”fast” stav eller uten. Etter jeg begynte med dette er det uaktuelt å gå over til vanlige staver. Dette gir så mye mer, og du merker at det er effektivt med engang du får stavene på.

Det forbrenner også mye mer enn når du går uten staver eller om du løper. Kanskje dette er noe for deg?


Forbrenner masse
Dette er faktisk helt sant, eneste er at du da må gå riktig. Det hjelper ikke å ha med stavene, om du ikke bruker dem som de skal.  Sånn gjelder vel for de fleste treningsformer, det må gjøres riktig. Poenget er at du får med så veldig mange flere muskler når du går med staver fremfor når du løper. Jo flere muskler som er i aktivitet når du trener, jo høyere blir forbrenningen. Det som er helt perfekt er at du får styrke og utholdenhet i samme økt, og du kan gjøre aktiviteten ute i frisk luft. Vinn, vinn. 

Bungypump

  • BungyPump er flerfunksjonell trening som betyr at man på en skånsom måte belaster så stor del av kroppen som mulig samtidig.
  • Funksjonell trening handler om å styrke kroppen innenfra og utover. Når man trener funksjonelt forsøker man derfor å etterligne bevegelser som man utfører gjennom sine hverdagsaktiviteter.
  • Denne treningen utfordrer både balanse, koordinasjon, styrke, bevegelse og stabilitet i mage og rygg samtidig. BungyPump er en mosjons-/treningsform der du kombinerer kondisjons- og styrketrening i samme øvelse.

Test av Bungypump staver og vanlig staver
BungyPump of Sweden og MODO SPORTS ACADEMY har i et samarbeidsprosjekt testet gange med Bungypump treningsstaver og sammenlignet dette med gange med staver uten demping og gange uten staver.

Trening med Bungypump treningsstaver gir øket forbrenning av kalorier på opp til 77% (gjennomsnitt) og arbeider på høyere VO2max ved 30 min gange i 6.5km/h med 10-30 stigning sammenlignet med vanlig gange.

Dette gjør turene med Bungypump treningsstaver mer tidseffektive i forhold til vanlig gange og gange med staver uten demping. For å oppnå samme kcal-forbruk ved vanlig gange som man gjør ved en tur på 60 min med Bungypump, ville det kreves at turen forlenges til ca. 90 min.Hvis det samme resultatet skal oppnås ved å gå med staver uten demping, må man gå en tur på ca80 min.

Til slutt bør det understrekes at dersom Bungypump- stavene skal gi ønsket, høy effekt på kcal forbruk, puls og VO2, betyr det at utøveren må gå med riktig teknikk  og trykke stavene skikkelig ned ved hvert skritt man tar. Dette for å få mest mulig utbytte av BungyPump – stavenes unike fjærende egenskap. 


Hvem kan bruke BungyPump?

Passer absolutt alle
Bungypump  og stavgang passer alle som kan gå. Det er veldig lag terskel for å klare det, jeg har aldri truffet noen som ikke får det til på få minutter. Det er også mye mindre belastende enn for eksempel å løpe. Veldig fin alternativ trening eller fint for de som ikke har kropp til å løpe på grunn av høy vekt, skader eller lignende.

Mosjonister
Bungypump passer utmerket for personer i alle aldre. Da en mengde muskler i kroppen aktiveres ved bruk av BungyPump, passer stavene for alle som er interessert i enkel og effektiv trening.

Overvektige
Utmerket treningsverktøy for å oppnå vektreduksjon . Med riktig teknikk kan man øke forbrenningen opp til 77 % sammenlignet med vanlig gange.

Bedrifter
Bungypump har blitt veldig populært hos idrettslag, organisasjoner og bedrifter. Effektiv og regelmessig mosjon betyr mye for trivsel og velvære. Morsom trening har en positiv effekt på arbeidstakere for å holde sykefraværet nede.

Rehabilitering
Bungypump anbefales av fysioterapeuter og andre med medisinsk ekspertise i forbindelse med rehabilitering. Skånsom og effektiv trening, som aktiverer riktig musklatur, gjør Bungypump til et unikt treningsverktøy.

Idrettsutøvere
Svenske idretts- og helseprofiler har tatt i bruk Bungypump. Toppidrettsutøvere (f. eks. syklister) trener med BungyPump fordi det er et godt supplement til den øvrige treningen. Bungypump er anerkjent som et seriøst treningsverktøy.

Potensielle mosjonister
Bungypump er en ny og morsom måte å bli aktiv på. Å trene ute med Bungypump, er et godt alternativ til å trene i treningsstudio. Start en mer aktiv livsstil med Bungypump!

Forskjellige typer teknikker/måte å gå på:


Gange med staver.


“Hufs” (Her hopper du mer og får fortere høy puls).

“Glidehufs” (Her glir du mer bortover, og hopper ikke like mye som “hufs”).

Gange nedover (Her bremser man med forside lår og bruker armene aktivt).

Alt i alt, dette passer for alle. Det er en veldig effektiv måte å trene både styrke og utholdenhet på. Det er en kjempe bra alternativ treningsmetode for de som løper mye og trenger litt avlastning. Det er mye mindre belastende enn å løpe. Jeg har flere venninner som bare har ledd av meg når jeg har sagt jeg går med staver, men når de slev har prøvd Bungypump staver har de virkelig skjønt at dette både er effektivt og morsomt. Det beste er at når man får høy puls, føles det ikke så ubehagelig som mange andre treningsformer (Kilde: Bungypump.no). Dette burde du teste ut. Ta kontakt med meg eller med Ingrid Kristiansen om du ønsker å teste dette ut.

– MK –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg