Ta med barna på tur

Ut på tur – med barna

Veldig mange foreldre, vet hvordan tiden ikke alltid strekker til. Man ønsker og trene og være aktiv, men det passer ikke inn i den ellers hektiske planen. Det kan i en hektisk hverdag være en utfordring. Men hva med å trene og være aktiv sammen med barna? Det er jo et veldig godt alternativ dersom du ikke har tid alene, eller ikke har mulighet alene. Barna synes det å være aktiv er kjempe gøy, og det gjelder bare å gjøre turen til en form for lek. Ha “konkurranser”, ha med noe “godt” å spise eller belønn på andre måter.

Vi mennesker er ikke skapt for å sitte på rumpa. Det er dessverre fler og fler som foretrekker det. Husk at vi voksene er forbildene til barna rundt oss. Derfor kan det være en kjempe ide og ta med barna på turen. Enten om dere voksene går/løper og barna sykler, om dere går en topptur sammen eller om alle løper eller sykler. Det gjelder bare og bruke fantasien og gjøre det hele til en god opplevelse. 

På tur med tantebarnet
Jeg har selv ingen barn, men det er ikke lenge til jeg har det. Bare noen måneder.  Jeg ante til mange. Derfor prøver jeg å være et aktivt forbilde for dem. Dette med at jeg stort sett er med på det de ønsker, spesielt om det er aktiviteter. Vi har også vært på turer sammen. Nå i sommer var samboeren min Thor Kristian, søsteren hans Tone, sønnen hennes Thor Oscar og jeg på en “topptur” i Bergen. Thor Oscar er 6 år og har masse energi. Veldig morsomt å ha han med på tur i sommer. Her var det ingen klaging, bare masse energi, gjemsel på veien og belønning på toppen. Han var den minst slitne når vi var ferdig med turen. Det er som oss voksene, barn får også mer energi av å være aktive. En veldig morsom tur, og Thor Oscar er et godt eksempel på at barn synes det er morsomt å være med på tur. 

Ut på tur med familien
I min oppvekst har jeg hvert vant til å være med på tur, så lenge jeg kan huske. Både når jeg satt i vogn og bare var med når mamma trente, og genrelt hele oppveksten der vi har vært på uendelig mange skogsturer, byturer, fjellturer, skiturer og all mulig fysisk aktivitet var en del av hverdagen. Jeg synes så klart ikke alltid det var like kult. Men den dag idag er jeg veldig glad for at jeg har vært oppvokst med turer og fysisk aktivitet. Jeg elsker og trene og være aktiv, og det er garantert fordi mamma og pappa tok meg med på tur og fordi jeg har fått en ellers god opplevelse med dette fra jeg var lite. Gleder meg til jeg kan fra med mine barn på tur. Ikke lenge til det nå. De verdiene vil jeg lære bort videre.


Ta med barna
Ta med barna på tur, de vil trives med det. Så lenge dere som voksene trives med det. Engasjement smitter. Det vil også gjøre at dere opplever forskjellige ting sammen ute i naturen. Det er også helsefremmende for både store og små. Det vil skape verdier og det vil skape kunnskap. Barn har godt av å være fysisk aktive, daglig. Dersom dette blir en vane fra de er små, vil sannsynligheten for at de blir aktive som voksene forhøyes. Helsedirektoratet anbefaler at alle barn skal være fysisk aktive 60 minutter om dagen. Derfor er det også perfekt å ta med barna når du skal ut å trimme. Barna vil også kjenne hvordan det er å bli svett og varm, og hvordan hjertet banker litt fortere når man er aktiv. De vil også føle en mestring når de har gjennomført turen. Det vil av og til bli litt sutring, men da gjelder det for oss voksene og være kreative og sette dem på andre tanker. God tur. 


 

– MK –

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg