Ja, dette savner jeg

“Runners high”

En ting jeg allerede savner, bare etter en god måned, er å løpe. Løping er så enkelt, så deilig og så utrolig motiverende. Jeg trodde faktisk ikke det var noe jeg kom til å savne, men det gjør jeg altså allerede. Men tenk så deilig det blir å komme igang igjen. Det kommer til å bli tungt, men jeg er ganske sikker på at formen kommer ganske fort. Jeg har jo tross holdt den ved like ved annen type trening. Trening er jo ferskvare, så derfor er jeg så glad jeg fortsatt er i god nok form til å trene og være aktiv. 


Runners high
Fenomenet ?Runners High? er noe som har oppstått etter at mange løpere har rapportert følelsen av lykke, glede, overskudd, og at de har følt seg høy på seg selv og livet etter endt treningsøkt.

Mange har også sagt at de glemmer tid og sted under treningen, at de trer inn i en fase der ingenting er umulig og de får følelsen av og ?fly avgårde?. Dette skyldes kroppens eget morfin, endorfiner. Dette er en ubeskrivelig følelse, og det er kanskje den følelsen som gjør at man blir avhengig av løping?

Derfor liker jeg løping
– Jeg liker løping fordi det kan gjøres hvor som helst, så lenge du har et par gode sko og treningstøy. 
– Enkelt
– Veldig trenbart
– Lett å variere øktene
– Magisk ute i frisk luft
– Gøy med variasjon mellom intervaller, rolige korte turer og rolige lange turer
– Du ser fort progresjon 
– Det er tungt, men gir en veldig god følelse etterpå
– Det frigjør stress og dumme tanker
– Det gjør meg glad og energifull

Trening generelt gjør meg lykkelig, og jeg er så glad det er blitt endel av min livsstil. Jeg kan ikke se for meg et liv uten trening. Løping er en ting, men variasjonen med all type trening er noe jeg er veldig glad i. Løping er en av favorittene mine. Akkurat fordi det er så enkelt. 


Håper alle som skal løpe Sentrumsløpet i helgen, koser seg og har det gøy! Husk at trening og løping alt i alt skal være gøy. Lykke til! 

– MK – 
 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg