Hvordan få bedre løpsteknikk?

Jo mer du løper, jo bedre

Dette er et spørsmål jeg og vi alle i Team Kristiansen får av våre kunder, venner og bekjente. Det er egentlig ikke noe fasitsvar på hvordan man skal løpe. Det er det samme som å gå, alle har en personlig og unik stil. Jo mer man løper, jo bedre “løpssteg” får man, dette fordi man blir sterkere i den aktuelle muskulaturen. 
 Må jeg trene teknikk? Dette er noe vi i Team Kristiansen ikke ser noen grunn til å bruke tiden på. dersom du skal få et bedre løpssteg som vi liker å kalle det, må du løpe mer og gjerne trene litt spesifikk løpsstyrke. Du blir med andre ord bedre til å løpe, ved å løpe mer. Dette gjelder både teknisk og kondisjonsmessig. Ikke bruk tiden på alle slags mulige teknikk kurs, du har lite å hente på akkurat dette. Det finnes ingen feil eller riktig måte å løpe på, enkelt og greit. Løp som du alltid har gjort og løp sånn som kroppen din har bestemt at du skal løpe. Kroppen vår vet ofte hva som er best for oss, derfor skal man ikke tukle det til ved å endre på det om man ikke har noen generelle plager, da er det så klart unntaksregler.

Poenget våres er altså at du må løpe og ha det gøy med løpingen. Ikke fokuser for mye på tid, teknikk og hvor langt du har løpt. Løp på lysta og du vil etterhvert få både bedre kondisjon og bedre steg. Ikke tro på alt alle skriver om forfotløping, bakfotløping også videre. Ikke gjør løping vanskeligere enn det er. Det er vel derfor mange av oss elsker løping, akkurat fordi det er så enkelt. La det være sånn.

Tren gjerne litt styrke i legger, rumpe, hofteleddsstrekker og bøyer og gjerne i kjernemuskulaturen i mage, rygg og hofte. Men husk, løping er en øvelse du ikke trenger tung muskulatur. Så dette betyr at styrken ikke skal være tung. Det holder med enkle vekter og/eller eventuelt bare kroppsvekten din. 

Så med andre ord. Glem teknikk, den kommer jo mer du løper. Løp, ha det gøy og tren gjerne litt spesifikk styrke.

God tur 🙂

– MK – 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg