Er jeg en dårlig mamma?

Er jeg?

Dette er vel en helt vanlig tanke når man har blitt mamma. Gjør jeg ting bra nok? Trives barnet mitt? Hvorfor er ikke barnet mitt som ditt? 

Det er mye “rare” tanker man får, morsinnstinktet er jammen meg sterkt når du først har fått barn. Man skjønner ikke det selv før man sitter der med et liv i armene. Dette livet skal du ta vare på i mange år fremover, du skal ta valg for det og du skal hjelpe det på riktig vei i verden. For en himla stor jobb det egentlig er, men i tillegg verdens fineste. 

Er jeg en dårlig mamma streifer nok de fleste opp i gjennom årene som mor. Grunnen kan være individuell. Jeg har tenkt litt på det. Helt fra Millian bare var noen uker gammel, passet mamma og pappa på han så jeg kunne trene. Det samme gjelder enda. Trening er min terapi og trening er min livsstil. Jeg har tenk tilbake på det. Men nei, herregud. Jeg er da ikke en dårlig mor bare fordi jeg ikke sitter å ser på Millian når han sover eller er sammen med han 24/7 hver dag. Jeg er jo med han alle de andre timene. Jeg tror faktisk man er en god mor om man tar seg litt egentid av og til. Det er viktig for oss. Det er viktig for dem rundt oss, og det er viktig for barna. Har vi mammaer det bra, ja da har de det rundt oss bra. 

Som jeg har nevnt før er det mange som skal legge seg opp i hvordan man gjør ting når man får barn. Det gjelder å finne sin egen livsstil og trives med den. Ikke høre på alle andre, uansett hvor nærme de er deg. Det finnes rett og slett ikke no fasitsvar på noe av dette. Er ikke det fint? Du kan føle noe er riktig for deg å gjøre, mens andre kanskje aldri ville gjort det sånn. Men hva så? Vi er er forskjellige, har forskjellige liv og har forskjellige barn. Alt gjøres forskjellig og sånn skal det vel være. 
Vær stolt av dine valg. Stå for dine verdier og før dem med deg videre til dine barn. Ikke gå rundt å sammenlign deg med andre mødre. Vi har felles at vi har barn, men det er kanskje det? Ikke stress, men ta deg tid til barna dine og kos deg. Hverdagens kal ikke bare være stress. Koble av og nyt. Så lenge du kan. 

Meningen med denne bloggen er å fortelle alle mødre, og dere andre så klart. At man skal være stolt av de valgene man velger å ta. Uansett hva andre mener eller legger seg opp i. Man skal ikke gå rundt å tro man er et dårlig menneske/mamma. Heia oss!

– MK – 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg